Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Din stricaciune in bunaciune

tranzistor

Recommended Posts

Ce vreau sa fac,desi va atrag atentia ca in dreptul meu scrie"nou intrat in bransa",am un dvd stricat,si m-am gandit dak nu cumva as putea folosi ce mai e bun din el ca sa fac urmatorul lucru:sa folosesc telecomanda cu functiile power si volume la o statie,insa sa folosesc circuitele de la dvd.Pare cam imposibil,dar se poate?

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tranzistor

4

• Stefan

2

• TOMITA

2

• MifTy

1

Nu inteleg de ce ti se pare imposibil!Sau nu ai ce face si ai lansat aceasta problema intr-un fel in care sa nu ti se raspunda?Ori poate ca trebuia sa apari cu aceasta tema la incepatori! CU STIMA...

Guest greceanu-eduard

E posibil sa folosesti acest dvd pt. functiile : power si volum. Pentru prima functie va trebui acea parte din dvd integrata la partea de sursa a statiei, iar pentru volum, va trebui ca semnalul ce va fi amplificat sa treaca prin montajul de la dvd pe post de preamplificator, asa incat la intrarea in amplif. valoarea semnalului va fi in functie de setarea din telecomanda dvd-ului si implicit si iesirea din statie va fi mai mare sau mai mica.

cauta catalogul procesorului ca ala face toate functiile si vezi exact de ce ai nevoie in catalog: memoria, receptorul IR, procesorul de sunet s.a.m.d. ai grija si cu software-ul.

Aha....nu pare complicat,dar la inceput mi se parea foarte greu,ma apuc de citit sa vad ce gasesc

nu e chiar asa simplu, dar nici imposibil.dupa ce gasesti catalogul de la procesor iti poti forma o idee.
  • 3 weeks later...

s? presupunem c? ai datasheeturile necesare, acum, urm?torul pas: sigur discut?m de un montaj smd... deci, ai cu ce dezlipi-lipi componente smd f?r? s? le strici, fie mecanic, fie electric???