Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare cronotermostat


Guest ILIE O

Recommended Posts

buna ziua,Am doua cronotermastate digitale de ambient, unul cu radio comanda (euroster 2510tx) si unul prin fir (computerm 093).As vrea sa mut modulul de comanda radio pe cel cu fir si nu stiu exact cum sa fac. (nu as vrea sa ard modulul radio)Pe modul am 4 intrari +,-, si doua de semnal. nu stiu unde sa leg firele de semnal pe cel cu fir.va multumesc

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

poi e destul de simplu...cred.... trebuie sa cauti pe modul unde este antena de emisie si in loc de antena pui un fir pana la intrare semnal + si minusul desigur este comun peste tot, sunt 99% sigur ca va merge asa :da nu prea imi dau seama unde este antena pe modulele tale, succes

Link to comment

mi-am dat seama pana la urma unde este antena, este firul de cupru care pleaca de pe placuta mica cu smd spre un tub alb care este de izolatie si in interiorul tubului are forma elicoidala si este pozitionat pe suportul de baterii, din poza 1 postata de tine, si daca faci cum ti-am spus mai sus nu ai cum sa strici modulul radio, e practic imposibil sa se strice :da succes la modificari si daca nu merge cum am zis eu, incearca sa pui firul de partea cealalta a rezistentei de culoare albastra la care e atasata antena de pe placa in smd si o sa mearga.

Link to comment
  • 1 year later...

Salut am si eu un euroster rx 2000 v5. Este format din doua module unul de comanda prin radio si unul de receptie ce are in interior un releu si vine conectat la centrala.Intrebarea mea este cum pot testa daca antena modulului de transmisie emite ceva si daca cel de receptie receptioneaza ceva. Multumesc anticipat!

Link to comment

Domnul ILIE: doriti sa inlocuiti crotermostatul pe fir cu cel radio? (deoarece aveti problema cu trasul firelor pana la centrala?)Aparatul in varianta "radio" are 2 module, un emitator cu baterii si un receptor (acesta poate fi si cu alimentare din retea, deoarece se instaleaza langa centrala)In centrala comanda de la termostat (poate fi si fara "crono") se face prin inchiderea electrica a 2 contacte situate pe o rigleta (centrala vine cu o punte intre cele 2 contacte). La deschiderea circuitului, centrala se opreste. La cel pe radio, contactul se afla in receptor (trebuie duse 2 fire intre receptor si centrala - multe termostate au atit contact normal inchis cat si normal deschis (C=comun, NO= normal deschis (open), NC=normal inchis (closed)), ele putand fi utilizate si pe instalatii de climatizare.Domnul Rares:Nu inteleg intrebarea Dv. Vi s-a defectat receptorul si doriti sa inlocuiti emitatorul?Din pacate, va trebui probabil sa renuntati la acel ansamblu si sa va procurati un alt (crono)termostat .Caldura buna!

Link to comment

Da mi s-a defectat receptorul si e destul de scump un nou ansamblu... ma gandeam ca este vreo posibilitate de reparare.Am impresia ca este defecta numai partea de demodulare din receptor ce are la baza un ne555 ce primeste un semnal de la un operational lm2904 pe care este pusa antena.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Daca e realizat cu componente uzuale e reparabil (noi aveam la un alt birou un asemenea dispozitiv - termostat cu radiocomanda - insa receptorul e echipat cu microcontroler - probabil ca primeste un semnal codat digital, nu o simpla comanda on/off - si ala e mort, de aceea v-am recomandat inlocuirea)Acasa am un cronotermostat digital, cu alimentare din baterii si comanda prin fir. Alimentarea aleasa impune utilizarea unui releu polarizat care comuta prin impuls. Un aparat fara probleme de alimentare (adica din retea), ar putea functiona cu un releu simplu, care are consum permanent in una din stari (difera si modul de comanda, in sensul ca releele polarizate se alimenteaza cu impuls polarizat, curentul prin bobina fiind inversat pentru a doua comutare)Sper ca nu va aflati in situatia de a nu poseda nici banii pentru inlocuire sau plata reparatiei, nici cunostintele tehnice si experienta necesara pentru a intelege functionarea si a repara personal aparatul...Toate cele bune!PS Legatura radio se face pe una din benzile "libere", care nu face obiectul vreunei reglementari, cel mai probabil in jurul frecventei de 433MHz. Deci receptia nu se face cu LM2904.Spor!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines