Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutare tv din mod video in mod tv fara telecomanda


Recommended Posts

Am un tv cu uP TMP47C634-2458 la care nu mai am telecomanda originala. Acesta a functionat foarte bine pana acum cateva zile cand nu stiu din ce motive la pornire a intrat in modul audio/video si din butoanele de pe panoul frontal nu pot sa-l schimb din nou in modul tv.Ma poate ajuta cineva cu o sugestie cum as putea sa-l trec din nou in modul tv fara telecomanda? daca nu exista o astfel de metoda atunci ma poate ajuta cineva cu un cod de telecomanda compatibila (am o telecomanda universala dar care ofera doar comenzile de pornit/oprit, program +/-, volum +/- din multitudinea de taste cu care aceasta este inzestrata fara a putea schimba modul tv/video) tipul tv ese Funai TV-2000MK II (e batran dar mai poate sa duca). Multumesc.

Link to comment
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Incearca sa-l pui in stand-by din telecomanda si pornestel apasand pe tasta de program (1 de ex.) Apasa tasta 0, poate trece de pe AV pe Prog 00Pune-l in stand-by si porneste-l apasand tasta de Ch+(Chan up) sau Pr+ (prog up)Din curiozitate, @tv1, da' epromul ala care ar cauza problema nu contine un firmware? Sau e pe post de memorie pentru retinut setarile/previous state ?

Link to comment

Incearca sa-l pui in stand-by din telecomanda si pornestel apasand pe tasta de program (1 de ex.) Apasa tasta 0, poate trece de pe AV pe Prog 00Pune-l in stand-by si porneste-l apasand tasta de Ch+(Chan up) sau Pr+ (prog up)Din curiozitate, @tv1, da' epromul ala care ar cauza problema nu contine un firmware? Sau e pe post de memorie pentru retinut setarile/previous state ?

cred ca o rescrie procesorul cu ce are nevoie .
Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri!

Incercand varianat cea mai la indemana, adica a lui yo6ial, am tinut butonul CH+ apasat la TV si am porint tv-ul din telecomanda, tv-ul a intrat in modul tv (am incercat aceiasi varianta inainte de a posta mesajul dar doar cu butonele de la tv si nu a mers).

 

Acum am observat ca dimensiunea imagini pe H si V variaza daca imaginea se schimba in functie de luminiozitatea acesteia (si destul de mult). Si cum sigur si altcineva s-a confruntat cu acest defect ii multumesc in avans pentru sfat. Tv-ul este acelasi, funai tv-2000 mk2.

Link to comment

Unul sau mai multi condensatori sunt uscati, in zona deflexiei pe orizontala.

Verifica daca nu-s unflati.

Mai ales condensatorul de decuplare care vine imediat inainte de traful de linii, intre traseul de 128V si masa.

Condensatorii din secundarul sursei de alimentare sunt urmatorii la verificat.

Ah... sa nu uit... Pericol de Moarte prin Electrocutare in cazul in care umbli in televizor :da

Succes.

Link to comment

Din pacate nu se observa niciun condensator electrolitic umflat sau scurs probabil sunt uscati. Cat de cat am rezolvat pe orizontala prin inlocuirrea unui condensator de 22u/160v dar insa ramane problema de pe verticala. Probabil ca tot un condensator uscat. Poate sa-mi indice cineva o localizare mai sigura a defectului? (cine s-a mai confruntat cu acest tip de defect) pentru ca sunt ceva condensatori de inlocuit in componenta baleiajului pe verticala (BV), de diverse valori, care nu sunt totusi la indemana pentru a-i schimba. BV-ul e construi cu LA7830.Multumesc.

Link to comment

Chiar nu mai are nimeni nici o sugestie? Am schimbat si condensatorii electrolitici de pe baleiajul pe verticala dar din pacate fenomenul persista.

Link to comment

Vezi alimentarea generala si bv in special! Verifica linia de 24V de pe BV. Vezi daca sunt 24V acolo si nu variaza in functie de intensitatea luminii. Electroliticul de decuplaj de imediat de langa ic-ul de baleiaj (pe pin 6) si cel de la sursa. Vezi ca daca tensiunea variaza in limite mari de ordinul voltilor, se poate sa fie unul sau mai multi electrolitici mici pe partea primara a sursei de almentare, mai ales in grila sau baza trz comutator.

Link to comment

Acest subiect se doreste a fi o continuare la o discutie inceputa pe un altul....

Am un TV model funai tv-2000 mk2 la care dimensiunea imaginii variaza functie de luminiozitatea acesteia vizibil cu de pana la 2 cm (cand imaginea contine mai mult alb aceasta se alungeste pe verticala si se ingusteaza pe orizontala si invers). Am schimbat toti electoliticii din sursa de alimentare, de decuplare din jurul lui LA7830 si condensatorii de decuplare care vine imediat inainte de traful de linii dar fara succes.

Orice sugestie e bine venita. Multumesc!

Link to comment

Am masurat tensiunea sursei, este in jur de 109V dar scade si pe la 106V. Ar trebui sa fie 120V si sa fie stabila cu o anumita toleranta mai mica de 3V?Cealalta tensiune este de 11.7V. Este posibil ca din cauza tensiunii de 106V stabilizatorul de 12V de pe recuperare sa nu mai stabilizeze (IC9) si sa influenteze CXA1213S?Uneori imaginea dispare pentru scurta vreme (1-2s) cu thiuit de inalta.

Link to comment

Am schimbat si STK7348 tensiunea a crescut pe la +114V, imaginea parca nu mai se alungeste pe verticala dar acum pe imagine intunecata se aude un tiuit in sursa si destul de tare. Care ar putea fi problema?Pana la urma tensiunea trebuie sa fie +120V?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines