Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema cb


Guest abraham

Recommended Posts

Guest abraham

buna! as vrea sa construiesc o statie cb(27 mhz) dar nu o vreau cu integrate.se stie ca se gasesc pe net mii de scheme.as vrea una cu tranzistori.ma poate ajuta cineva ?

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

se stie ca se gasesc pe net mii de scheme.

Problema este cine trebuie sa foloseasca google pentru a cauta schema care te intereseaza. :rade:Pentru a construi o statie nu ai nevoie de schema, este suficient sa ai cunoasterea.Iar varianta pe tranzistoare, in general folosita la cateva handy prin anii 70 consta intr-o schema cu 6-7 tranzistoare cu performantele corespunzatoare ( aveai noroc daca erai auzit pana la coltul strazii).Iar daca doresti ceva mai performant studiaza schema de la A412.Au fost posturi pe forum despre subiect, este suficient sa le studiezi.
Link to comment

Buna ziua. Draga abraham , colegul MiniTehnicus vrea sa te faca radioamator. Buna initiativa dar greu de realizat. Am inteles ca tu nici nu sti prea bine cu ce se mananca o statie de CB. Deci; statie de emisie/receptie in banda de 27 MHz. impune niste reglementari internationale foarte dure. Prima intrebare care trebuie pusa este ce vrei sa faci cu ea. Cu o statie CB se pot lua legaturi la sute si chiar mii de Km. sau se pot folosii scolareste intre doua locatii la mica departare. O statie de calitate nu se poate fabrica "home made" deci tu vrei o jucarie care sa bata cateva sute de metrii sa poti vorbi cu prietenii. Munca, piesele, si realizarea nu merita ptr. un "stift". Se gasesc statii noi, cu sinteza de frecventa, cu 40 canale, cu 4W putere de iesire la numai 39 de euroi. Mai bine cauti asa ceva decat sa te inhami la a construii una sau doua. Daca locuiai in Romania iti puteam da si eu un jaf ca sa te joci. Dar daca locuiesti asa departe, cauta prin pubelele de gunoi si vei gasii multe statii aruncate, caci in occident este mai scumpa manopera de reparare decat una slaba si noua. Spor la cautat. Mosu Tuti.

Link to comment

Draga abraham, noi poate suntem un pic ciudati dar orice proces de invatare pornestede la lucruri banale catre chestiile sofisticate. Toti am inceput asa, cu tot felul de"licurici", generatoare cu de ton ( va mai amintiti celebrul kit de generator morse?),urma invariabil un receptor radio mai mult sau mai putin complicat...Si din aproape in aproapeam inceput sa invatam si un pic de teorie, ce este un tranzistor si mai ales cum faceel sa amplifice... cum spunea un batran depanator - electronica nu este ce se vede,este ce se intampla in interiorul componentelor.Daca iubesti cu adevarat electronica, aceste cuvinte te vor ambitiona, altfel veitermina destul de repede cu aceasta pasiune gen foc de paie.Succes!

Link to comment
Guest abraham

Daca vroiam sa o cumpar o faceam demult dar vreau sa o construiesc pt ca alta e satisfactzia cand e facuta cu minutza ta.Un "bagaj"mediu de cunostinte am,mai putin experientza in radio(cateva receptoare cand mergeam pe la radioclubul copiilor si ceva emitzatore in 88-108 fm un pic mai tarziu) mai mult audio si automatizari.Daca ma poate ajuta cineva cu o schema ii multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines