ALEKS Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Am si eu niste filme negative (developate) si un aparat semi-automatic de proiectat diapozitive pe perete. Se poate trece filmul in pozitiv si apoi sa-l incapsulez in diapozitive, pentru a-l putea vedea prin aparatul de proiectie ?O intrebare cam stupida dar tinand cont ca am aparatul de proiectie... de ce n-as vedea niste poze in acest format ?ALEKS Link to comment
d2134 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Am facut chestia asta la Casa Pionierilor cu film alb-negru.In principiu, se pune filmul developat emulsie la emulsie cu un film virgin. Se expune la lumina si se developeaza. Cu film alb-negru e destul de usor, mai ales daca sti cit sa-l iluminezi. Cu film color e mai complicat fiindca conteaza si compozitia spectrala a luminii.Alta metoda, care insa necesita aparatura, e fotografierea negativului. Se fixeaza negativul in rama de diapozitiv si se fotografiaza cu un aparat cu inele pentru macro si masurarea luminii TTL. Asta ar trebui sa iasa din prima... Dar trebuie ca negativul si aparatul sa fie fixate pe un stativ special. Link to comment
old man Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 Doar pentru ca ai un diaproiector... nu merita trecerea unui film negativ la diapozitiv... nu se justifica cheltuielile nu de altceva...(sau poate vrei sa faci prezentari cu asa ceva ) Link to comment
LooSeR Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 orice pelicula negativa se poate trece in pozitiva. Decat fotografiera lui, nu e mai simplu sa apelati la un laborator foto care sa va scaneze negativele si sa le transpuna digital ? d2134- eu nu am inteles prima varianta pe care ati explicat-o de a pune " filmul developat emulsie la emulsie cu un film virgin, se expune la lumina si se developeaza."Conteaza la "color" compozitia spectrala a luminii ? sua conteaza Expunerea corecta pe fiecare canal princiap de culoare? Rosu albastru galben ?. Link to comment
icar Posted February 24, 2009 Share Posted February 24, 2009 eu nu am inteles prima varianta pe care ati explicat-o de a pune " filmul developat emulsie la emulsie cu un film virgin, se expune la lumina si se developeaza." Adica se face o copie similara cu obtinerea unei fotografii pe hirtie, numai ca in acest caz nu mai maresti ci faci la contact.Conteaza la "color" compozitia spectrala a luminii ? sua conteaza Expunerea corecta pe fiecare canal princiap de culoare? Rosu albastru galben ?.Da, conteaza lumina si depinde de tipul emulsiei, adica daca e de "lumina de zi" sau lumina de "bec cu incandescenta". Daca folosesti un fim "de zi" la lumina de bec, ai o tenta maronie. La aste digitale se face balanul de alb pentru a echilibra cele doua temperaturi de culoare.ALEKS exista scaner care poate sa-ti transpuna filmu, fotograma cu fotograma, in format digital. Link to comment
Gabriel Paduraru Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 existau niste dispozitive care prindeau filmul la capatul unui burduf si se putea copia imaginea de pe film cu un aparat cu vizare prin oboectiv. Daca nu ai poti pune filul pe o sticla plana, il luminezi de dedesbt cu lumina reflectata preferabil si deasupra fotografiezi cu un aparat cu vizare directa prin obiectiv la care ai pus inele intermediare sau lentile aditionale si fotografieyi obtinand negativul negativului ca sa zic asa. Link to comment
miron1947 Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 existau niste dispozitive care prindeau filmul la capatul unui burduf si se putea copia imaginea de pe film cu un aparat cu vizare prin oboectiv.Era pentru copiat diapozitive,in cazul negativelor color este nevoie de filtrare(filtre color),uneori fotograma cu fotograma. Link to comment
Gabriel Paduraru Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Corect, la filmul color negativ asa trebuie ca sa scoti dominanta... dar oricum si negativul nou va avea o dominanta asa ca... mai bine copiate cu un scaner cu adaptor de transparentza si trecute in format digital... cam multa bataie de cap... Link to comment
iulidan2 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Am un aparat numit diaduplicator, productie IOR, pe care nu l-am mai folosit de ~ 20 ani, trebuie sa ajung acasa la parinti si sa incerc sa ghicesc ce mai face, nu cred ca mai am cartea tehnica. Link to comment
miron1947 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Am un aparat numit diaduplicatorCopiaza de pe diapozitiv,tot pe film diapozitiv,Dl.are film negativ,pe care doreste sa-l transforme in diapozitiv.Solutia ar fi gasirea unui atelier fotografic,care mai foloseste metoda manuala de copiere color,dar cred ca va fi cam scump,deoarece este foarte multa manopera la filtraj. Link to comment
iulidan2 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Daca imi mai aduc aminte, poate sa copieze de pe diafilm pe film normal, ca pentru asta l-am cumparat; in alte vremuri, fotografia color era un lux si foloseam pentru ocazii, filme dia care se developau numai la Bucuresti; luni pot da un raspuns, sper sa aflu cum functioneaza. Daca nu e bun, am si scaner cu adaptor, HP 3670. Link to comment
miron1947 Posted February 27, 2009 Share Posted February 27, 2009 Daca imi mai aduc aminte, poate sa copieze de pe diafilm pe film normal.Da si dupa developarea filmului negativ,puteati copia pe hartie,deci prin filtrare.Doar filmul diapozitiv nu trebuie filtrat,dar trebuie tinut cont de temperatura de culoare pentru care a fost sensibilizat,naturala sau artificiala. Link to comment
iulidan2 Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Am scanat instructiunile de utilizare. Link to comment
miron1947 Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 Am scanat instructiunile de utilizare.Da si in cazul filmelor negative,apar dominante,diferite in functie de lot.In cazul filmelor negative,este necesara filtrarea,indiferent daca copia este pe hartie sau pe film negativ.[attachment=0]Dia.jpg[/attachment]Am facut fotografii color si Dia si pe hartie,acasa..Cunosc procesul de developare/copiere,atat la filme(negativ si dia),cat si la hartie.Daca cel care face copierea,are un analizor de culoare,procesul de filtrare este mai scurt,fiind redus numarul de probe,sau chiar eliminat,in cazul in care negativul a fost expus tot in aceleasi conditii de iluminare. Link to comment
Recommended Posts