Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema incarcator pt acumulator IN COMUTATIE


Recommended Posts

  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

o sursa at sau atx in care umblii la reactia de pe 12v si dezactivezi restul reactiilorpui si un senzor de curent(un sunt) ca sa masori curentul,iar cu un operational ataci reactia,astfel ai si tensiune si curent reglabil schema din pacate n-am,dar si eu as vrea sa faca asa ceva si la asta m-am gandit

Link to comment
  • 4 weeks later...

Un transformator de 6 amperi zic eu ca este garantat 100 de ani si e mult mai ieftin!!! langa el un releu si un montaj cu 555 sau cu 339 si ai incarcator inteligent cu: cuplare/ decuplare, protectie la scurtcircuit . NU vad ce sursa poti face sa iti dea 5-6 amperi 10 ore! fara sa explodeze la un moment dat :da

Link to comment

orice sursa ATX de pc poate sa livreze 5-6A la 12V pt perioade nelimitate de timp, asa ca poti incerca sa modifici o sursa de comp, cum a sugerat Dr.L la puterea asta mai bine folosesti un transformator si un redresor simplu decat sa te complici sa construiesti tu o sursa in comutatie.

Link to comment

Nici o "scula" industriala nu foloseste surse in comutatie pentru incarcare de acumulatori(stivuitoare electrice ,trans-palet electric,etc), nici un sistem de alarma nu foloseste alimentare in comutatie nici macar pentru acumulatori backup nici macar lampile fluorescente de iluminat de rezerva nu folosesc SMPS pentru incarcarea propriilor acumulatori,unitatile UPS conoscute APC folosesc pentru incarcarea acumulatorilor cu plumb interni un mic transformator.Cate incarcatoare de telefon cu transformator atzi gasit arse??? si cate in comutatie???Toata lumea foloseste transformatoare clasice acolo unde se doreste o functionare permanenta, fara probleme.........de ce oare?

Link to comment

Din punctul meu de vedere , un SMPS poate fi superior unui transformator doar din 2 motive:1. Greutatea. 2. Auto-modularea tensiunii de iesire , in functie de consum si in functie de tensiunea de alimentare (Asta e mult , mult superior transformatorului)Un transformator cu secundar de 12vca ,10A , scade in tensiune cel putin 10% la un consum de 5-6A. Daca il alimentezi la 180v in loc de 230 si ceri tot 5A de la el , o sa ramai cu jumate din tensiunea de iesire :ras:

Link to comment
  • 2 years later...

Am cumparat acest alimentator in comutatie, 12 volti/ 1,25A cu intentia de a incarca o baterie de 12 volti.

Daca la bornele alimentatorului conectez orice tip de consumator, casetofon, bec auto, rezistenta, constat ca functioneaza.

Dar daca alimentez acumulatorul, curentul de incarcare este zero.

 

Cumva alimentatorul are vreo protectie care nu permite incarcarea bateriei ?

Link to comment

Nici nu are cum sa fie altfel...alimentatorul trebuie sa livreze 14,4V!Sau daca iti permiti sa il tii la incarcat permanent,atunci 13,7V.@skyuro -toate firmele mari de UPSuri,inclusiv APC au modele total in comutatie,fara nici macar un singur traf clasic...pentru ca e o solutie suficient de fiabila si mai ieftina!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines