Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sansui AU-X701

dj_tepex

Recommended Posts

Buna ziua.De curand mi-a donat cineva un amplificator Sansui model AU-X701 defect ... si am zis ca ar fi pacat sa il dezmembrez fara ca sa incerc mai intai sa-l pun pe picioare. In acest sens, as avea nevoie si eu de manualu de service al acestui amplificator. Peste tot ce am gasit cu nea gogu era contra cost, ori eu nu fac vreau sa o repar cu scop financiar... as vrea doar sa o reconditionez pentru uz propriu... de aceea ma gandeam poate este vreun user binevoitor pe aici care sa ma poata ajuta.Va multumesc anticipat si sa auzim numai de bine.

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Da, intr-adevar asta e manualul de service de care aveam nevoie. Va multumesc foarte mult, raman profund recunascator. :da Acuma ca si idee, la mine defectul amplificatorului se manifesta prin clipping neincetat al LED-ului de PROTECTOR. In acelasi timp, amplificatorul ramene mut, nu debiteaza semnal la iesire....Dupa mine cel mai probabil cred ca lucreaza protectia de la iesire (a decuplat releul). Cauza zic eu ar putea fi o tensiune continua la cel putin una din iesiri(cel mai probabil trz finali dusi).1. Intrebarea mea este... ar mai putea exista si alte cauze pentru care amp-ul sa se comporte asa??? 2. Se poate verifica prezenta semnalului audio pe mufele de intrare de la placa amplificatorului de putere??? Adica pur si simplu sa scot mufa aia... sa o conectez la un alt amp... si sa vad daca restul placilor "canta"?? sau protectia aia actioneaza si in vreunul din celalate etaje???Oricum, multumesc inca o data pentru manualul de service.

eu nu prea am experienta ,te poate ajuta userii de la sectiunea 'amplificatoare" dar parerea mea este sa masori tranzistorii si tensiunile conf.schemei si nu conecta boxele (pune rezistente 4-10 ohmi de 16-20wati)

poti masura existenta semnalului audio la intrarea in amplif de putere , slabe sanse ca protectia sa se bage acolo , de obicei e pe etajul de putere si atat . sugestie , ia niste boxe de calculator la 10 lei sau mai ieftine , taie mufa de intrare , si pune 3 fire (L,R , GND) cu crocodili la capete si si le folosesti sa testezi probleme de genu, sau faci o schema simpla de injector/receptor de semnal si ramai cu ea pt depanari ulterioare.masoara tranz finali direct pe placa, daca-s in scurt iti dai seama fara sa ii mai dai jos , nu te apuca sa-i schimbi daca sunt arsi , verifica si prefinali, rezistentele de putere de pe fnali.... nu de alta dar risti sa arunci cu bani pe geam pe prima pereche de finali ..

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines