Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Grandin cu video incorporat


Recommended Posts

Am pus gheara pe TV-ul de aici:

http://donnons.org/annonce_804.php?idAnnonce=69454

L-am pornit, are imaginea dunga orizontala. Cred ca nu tre' sa mai zic ca ma pricep f putzin spre deloc la ce nu e pe lampi :jytuiyu (si la alea dupa cartzi, dar am destule). Aparatul e la Strasbourg si nu vreau sa-l car in RO si inapoi pt a fi reparat. Vreau sa-l fac pt a putea pune copiilor casetele Secam cu desene animate cumparate de aici. Daca defectul e simplu si ma putetzi helpui.... Pe net n-am gasit niciun fel de schema.

Aparatul a fost in casa cu plod (plozi), dupa cum se vede in prima poza- aia am scos din el, varat pe la ushitza.Nu'sh'cum dracu cresc unii copiii ca ai mei n-au facut tampenii de-astea :nas: Poze:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link to comment
  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

3 piciorushe pe radiator? K 2647....Scuzeee! Da este un integratzel mic TEA 1507! :aplauze OK- deci nu am 35 V pe piciorushul 10- ce fac in continuare? Plz hlp, am masina si asa plina cu un garaj :rade: , nu vreau sa-l caut si pe asta in RO si sa-l aduc apoi indarat....Socrii imi vin sambaa sau dum, inca am timp sa-i trimit pe Maica D-lui sa ia ce trebuie... Aici e jale, o pereche de carbuni de motor dai cu tunu' si nu gasesti :16Vad pe schema din postul de mai sus ca tre' 25V. In fine, eu nu am deloc (masurat cu ap din asta micutz chinezesc, pe scala de CC)

Link to comment

Pai dute de pe pinul 10 si urmareste unde ajunge traseul de cupru trebuie sa ajungi la katodul unei diode vezi daca dioda mai este buna, este posibil sa fie intrerupta sau sa ai acolo in serie cu ea o rezistenta care iar poate sa fie intrerupta sau nu iti vin inpulsuri de la traf in dioda si atunci nu ai tensiune de alimentare pe pinul 10 .Verifica daca ai tensiune pe traseul pinului 10 si cu pinul 10 decuplat poate ca ai in scurt pinul 10 la masa.

Link to comment

Aham... deci daca am FIT-ul, nu poate fi de la tr de linii, sa intzeleg, nu? Deci caut pe traseul de la tr de linii pana la pinul 10.. corect?Am identificat dioda in cauza numai ca are nr 411 nu 405 ca pe schema de mai sus... vad maine ce si cum ca acuma mor de somn. :somn:

Link to comment

Da din moment ce ai FIT, traful lucreaza dar este posibil sa fie un contact prost la pinul care este legat inspre dioda sau ceva intrerupt pe traseul care duce tensiunea inspre integrat la pinul 10,sau efectiv sa ai in scurt pinul 10 ,poti sa masori cu ohmetrul ce rezistenta ai de pe pinul 10 la masa.

Link to comment

1 KohmAsamblez la loc si sa vedem.Am masurat intai si inainte si dupa dioda. 0. Apoi am dezlipit dioda si cond ceramic care e in paralel cu ea, deci am lasat borna 3 a transf de linii in aer, si am masurat aici tensiunea, cu aparatul pus pe alternativ. Tot 0, dar cand pun banana pe punctul de masura initial indica pt fff scurt timp o valoare de pana la cativa voltzi, nu intotdeauna. Nu prea pricep nimic... :nas:Sa fie dus transformariciul de linii, acea infashurare? :jytuiyuAparatul meu de masura, pus pe alternativ (unul de-asta mic chinezesc) indica 0 pe TOATE bornele din "baza" rotunda a transformatorului mai putzin borna 1 unde ii este depasita scala sa maxima pe CA de 600V. :scarpin

Link to comment

Verifica daca ai scurt pe pin 10 integrat, nu mai incerca sa masori pe traf cu aparatul ala ca nu o sa poti -este o frecventa prea mare.Verifica dioda cu pinul scos.Vezi ca aparatele de masura electronice ,in special cele mici care nu au mereu indicator de baterie slaba,dau erori mari la masura cu baterie prea slaba.

Link to comment

Aparatul nou, bateria noua. Chestia e ca am incercat sa masor si dupa dioda , adica: pinul 3 al transf de linii merge la dioda si apoi in aer, fara ca nimic in rest sa fie conectat dupa- tot 0...Integratul nu pare sa aiba scurt intre 10 si masa......

Link to comment

Daca filamentul tubului se aprinde inseamna ca etajul de baleiaj orizontal functioneaza.Apoi masori in catodul diodei D411 cu aparatul pus pe tensiune continua si vezi daca ai 26V.Daca nu ai tensiunea de +26 V inlocuieste dioda respectiva cu una rapida(1N4937;BY298;398 sau ce ai tu pe acolo ...)

Link to comment

Aaaa pai desigur ca functioneaza, am zis, are dunga pe mijloc, orizontala.Am masurat acea tensiune, cu D411 conectat numai la pinul 3 al transformatorului. Tot 0 (pe CC).Am o placa de la un TV, placa rupta, recuperez dioda similara, o montez, zic.Multzam!De fapt nu o si lipesc- prind in cleshtishor, ating de pinul 3, vad daca citesc ceva.Revin, 10X!Am facut ce-am zis: dioda in cleshtishor si atins cu ea de pinul 3. Tot 0 voltzi.... :jytuiyu

Link to comment

Daca ai pus dioda cu anodul pe pinul 3 de la traf si ai lasat in aer Katodul ,normal ca nu o sa masori nimica pe Katodul diodei ca dioda nu se deschide cu Katodul in aer sau mai bine zis prin aparatul de masura ,trebuie sa pui dioda in circuit asa cum trebuie si sa masori dupa aceia ce tensiune ai acolo fiind in circuit si cu condensatorul de filtraj in Katod si cu sarcina, trebuie sa ai tensiune pe pinul 10 de la c.i. -ul pt BV.Mai poti sa masori si daca de la pinul 3 al trafului ai inspre masa legatura deci sa nu cumva sa ai intrerupta infasurarea care face tensiunea de 25V ceea ce este putin probabil.Aparatul de masura este bun insa el nu poate masura in pinul 3 de la traf tensiuni in impuls la frecvanta de 15625 Hz.Deci asa cum a zis si TV1 schimba dioda pune-o in circuit lipeste-o si dupa aceia sa masori cu aparatul pus pe tensiuni continue.Sint unele diode care la aparatul de masura arata ca si cind sint bune dar nu pot sa mearga in frecventa in mod dinamic in acest caz trebuie inlocuite.Sa mai masori si condul care este in paralel cu dioda sa nu fie cumva in scurt asta bineinteles cu Ohmetrul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines