Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cu ce sa schimb tranzistorii amplifului?

Guest csd078193

Recommended Posts

Guest csd078193

am un amplificator china... numele lui ar fi max... cumparat de pe maica domnului si as vrea sa stiu daca ii pot face ceva sa se auda mai tare... sa schimb finalii sau nebunii de genul asta.. sau poate sa folosesc trafurile si preamplificarea si sa cumpar de undeva un kit de amplificare mai puternic.. ideea e ca nu prea am bani sa iau niste transformatoare scumpe, cele 2 din el scot 24v si ceva amperi... nu stiu cat si sunt simple, nu +/- 24. au doar 2 fire. tranzisorii cica ar fi 2sk2194... atasez niste poze ca sigur va pricepeti mai bine ca nu stiu ce altceva sa mai zic..decat sa raspund la intrebari si sa ascult sfaturile.. scuze de jegul din el dar a avut partea lui de bautura la un party :jytuiyu

si asta daca ajuta la ceva... :-?? http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... mXqvxx.pdf

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply
Guest csd078193

si daca voi schimba tranzistorii voi avea parte de o putere mai mare? sau pentru o putere mai mare e nevoie de o schimbare mai radicala?

daca nu shimbi transformatoarele alea cu unul corespunzator nu ai cum sa obtii mai multa putere.tranzistoarele vad ca sunt ok(15A/500v).amplificatorul este confectionat cu comp subdimensionate inclusiv puntea redresoare si cond de filtraj care sunt inglobate pe amplif.mai vad si o rez incinsa.asa ca nu are rost sa te complici ca trebuie sa schimbi cam tot. Ca sa il imbunatatesti cat de cat pune o punte redresoare mai mare pe radiator si niste cond de filraj de 10.000uF

Guest csd078193

ce inseamna sa schimb transformatorul? sa iau de cat? de 48 v? si cat mai multi amperi? sau unul de +/- 24 ? ca nu stiu care e combinatia cu ele 2.. scuze dar nu ma prea pricep

sincer, daca nu te pricepi ,este mai greu sa te ajutam.

am mai spus-o pe forum "- ... sa repari televizorul cu " calculatorul" nu prea merge."

la tine este amplificatorul si ...." calculatorul"

este valabil ptr cei neinitiati in ale electronicii, care au impresia rezolvarii facile si necostisitoare

a oricarui defect survenit la orice aparat din zestrea " electrica-electrocasnica" a familiei.

prieteneste te sfatuiesc sa apelezi la un atelier de reparatii audio , adica la cei care se pricep.

cu bine si SUCCES!

Sfatul meu: foloseste aparatul asa cum este. Daca zgarcitii de chinezi nu au scos mai mult din el, nici tu nu vei reusi(nu ai nici cunostinte si experienta).Doar schimband tranzistorii finali, nu obtii niciun castig de putere.Daca inlocuiesti transformatorul cu unul care furnizeaza tensiuni/curenti mai mari, ai o sansa, dar asta atrage dupa sine reproiectarea intregului aparat(polarizari, curent de mers in gol, etc.)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines