Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Are cineva softul pentru "IR LIGHT DIMMER"?

yo6pir

Recommended Posts

Salutare la toata lumea,

Am cautat un montaj cu PIC, pentru a comanda un bec, din telecomanda televizorului. Si am gasit schema de pe acest site, al unui ceh:

http://www.electronics-lab.com/projects ... index.html

Dar este o problema: nu da softul pentru acest montaj. In documentatia de pe site se spune ca daca vrei sa iti dea softul sa-i scrii pe Email. Asa am facut si nu am primit nimic pana acum.

As ruga pe cine a facut acest montaj de "IR LIGHT DIMMER" si are softul pentru PIC12F629, sa ma ajute si pe mine cu el, deoarece intentionez sa-l fac si eu. Este un forum unde se discuta intens despre IR DIMMER cu PIC12F629, si acolo s-au pus niste fisiere hex pe care deja le-am incercat dar acestea nu sunt bune; nu merg deloc.Acesta este site-ul forum unde s-a discutat, dar nu am inteles nimic deoarece nu cunosc limba:

http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... 8&start=60

Din cate am inteles eu de acolo, si ei vorbesc despre acelasi proiect dar nici ei nu au softul si au incercat niste variante care nu au dat rezultate.

Va rog, pe cei care pot sa ma ajute cu un soft corespunzator acestui proiect, sa-l posteze aici.

Va multumesc anticipat.

Ovidiu.

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• adicontakt

42

• yo6pir

42

• XAN77

22

• Stefan

17

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asa este nici eu nu inteleg de ce este asa mare secret cu softul asta ca doar nu lanseaza o racheta NASA. :rade: Aprinde un bec din telecomanda, si atat! Nu? :nas: Nici eu nu vreau codul sursa ca nu vreau sa-l modific. Vreau doar hex-ul sa-l folosesc, si-atat!

si eu am cautat asa ceva, se pare ca cehul vinde integratul gata programat si se mai pare ca are si cui odata ce nu vrea sa il puna pe site.daca apare cev anou postati aici si pe mine ma intereseaza. pe siteul lui mai e si un releu comandat tot prin telecomanda si zice el ca se aseamana hexul cu cel de la irdimmer dar cine stie ce modificari ii ma trebuie

Am gasit un fisier .asm care se pare ca este de la proiectul de pe site-ul ceh, dar imi da niste erori la compilare. Se poate uita cineva care se pricepe peste el sa vada care este problema cu acele erori?Multumesc anticipat.

Am mai gasit un fisier hex gata compilat dar care nu merge. L-am incercat si nu face nimic.Daca am incarcat in MPLAB cele doua fisiere .asm si .hex si le-am comparat intre ele am gasit asemanari. Se pare ca fisierul .hex este rezultat din compilarea fisierului.asm cel inainte postat dar atunci de ce nu functioneaza montajul cu el? Stie cineva?

Nici cu hexul din urma nu merge!Referitor la schema ruseasca, am citit traducerea in engleza, si m-am lamurit:Schema este de fapt un regulator de intensitate luminoasa, cu memorie si temporizator, comandata de la un push-buton sau de la telecomanda. Dar, problema este ca pentru a intra in modul de comanda trebuie activat montajul prin apasarea butonului 2,5 sec. apoi va intra in modul de comanda dupa care daca nu se mai da nici o comanda timp de 4 sec. intra in stand-by.Asta nu ma incanta deoarece eu nu doresc sa am de-a-face cu nici un buton de activare. Eu doresc sa montez acest aparat in lustra din camera si in momentul cand aprin lumina in camera de la intrerupator sa se aprinda , apoi sa pot comanda intensitatea si stingerea luminii din pat din telecomanda televizorului fara sa mai ating comutatorul din perete. Asta este! (cred ca nu cer prea mult!?) :sparge: