Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare amplificator

micutu

Recommended Posts

• Replies 27
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• csl1131

9

• Sharky

9

• micutu

5

• Incepator

3

Top Posters In This Topic

sa inteleg ca ai facut schema asta???si..merge..???oricum nu pot sa vad poza aia jpg..redenumeste-o in gif,poate merge, sau fa un html, in care sa o pui, si sa dai link-ul....

Micutu,Eu nu cred ca e musai sa mai pui superdioda. Rolul superdiodei este jucat de cele 3 diode puse acolo: D1, D2 si D3. Dezavantajul e ca nu ai un semireglabil sa reglezi curentul de repaus. Daca totusi vrei sa pui superdioda, cred ca ar trebui sa inlocuiesti toate cele 3 diode existente cu un montaj superD.Cirip

poate nu e chiar bien sa pui cum ai pus tu acolo....poate mai bine e sa pui o superdioda cum e MAJORITATEA amplif....ex, vezi cum e pusa in schema de la M250, sau la aproape orice alt amplif e la fel...2 rezistente, si o rezistenta variabila....,nu doar un potentiometru cum ai pus tu acolo....

Am facut si eu aplif. asta fara sa-l modific, exact ca-n schema Le-am pus pe masina (cu ajutorul unui convertor de tensiune).Se aude bine si clar

rezistentele sunt ca sa fixezi niste limite ale variatiei Vbe, ca sa fie mai fin reglajul, merge si asa, dar ai grija sa limitezi cu ceva curentul sursei ca poate gresesti cu reglajul si iese fum

rezistentele sunt ca sa fixezi niste limite ale variatiei Vbe, ca sa fie mai fin reglajul, merge si asa, dar ai grija sa limitezi cu ceva curentul sursei ca poate gresesti cu reglajul si iese fum

eu dinaia am zis ca sa puna si rez alea...si in plus..nu cred ca are semireglabil dinala multitura sa poata sa mearga si asa.. iar daca nu ai..atunci numa putin sa sucesti mai mult, si iese fum..sau putin mai putin si se aude mai rau decat diodele alea....

Daca ai acces la un osciloscop uite-te cum arata trecerea prin 0 a unui sinus cu cele 3 diode, poate ai noroc si merge cum trebuie, problema e cand o sa se incalzeasca finalii...

pai stai putin ca in imagine nu este decat un potentiometrueste un tranzistor si un semireglabilIncepator mie montajul original imi mergea decat 5 min dupa aia crestea conumul foarte mult.Montajul este facut acum pe masa cum am spus la inceput. si mie imi place cum se aude :)

sau ai radiatorul prea mic, si creste fff mult cinsumul, cand se incalzea, sau oscila....din 2 una......acum tnd sa cred ca la tine nu e rdiatorul fff mare, si cand se incalzea, mai ales daca nu ai prins bine diodele alea pe rad, sau nu fac contact termic cum trebuie, atunci ctreste curentl in tranz si se incalzeste mai tare, si iar mai creste, si tot asa

pai da...dar curentul ala nu creste asa singur, incalzirea iti deschide mai tare trabnzistorii si atunci creste si curentul ala de mers in gol, dar daca folosesti montajul cu tranzistorul si cuplezi termic tranzisotrul radiator atunci nu ar trebui sa mai ai probleme