Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protectie supraincarcare


Guest Mar2u

Recommended Posts

Sal all si la multi ani!As vrea sa stiu si eu cum pot sa fac un montaj pentru a evita incalzirea excesiva la un transformator in ciuda faptului ce il tin in scurt cu o rezistenta!Innainte de rezistenta se poate pune ceva care sa ia sarcina si sa se incinda in locul transformatorului!Ma gandesc la o dioda ceva la care sa pot pune un radiator!Ms frumos!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Se poate limita incalzirea prin 2 moduri:1.) Scazi curentul de sarcina2.) Protectie de supraincalzire (thermal fuse)1.) Ca sa scazi curentul de sarcina poti sa maresti rezistenta, sa pui o dioda in serie care va scadea tensiunea medie pe rezistenta cu jumatate, astea sunt cele mai usor de facut.2.) Poti sa montezi pe traf o siguranta termala, bimetalica care intrerupe primarul cand temperatura trece de ex. de 80C asta revine cand se raceste la 50C, sau faci un montaj care deconenteaza sarcina cand se depaseste o temperatura limita.Ce putere are traful, ce tensiune, ce rezistenta ai pus acolo? Poate traful se incalzeste din cauza pierderilor in intrefier.

Link to comment
Share on other sites

Traful zice ca scoate: 22 VAC /250 va ab 2 min/ 18min si are miez de ferita! Iar rezistenta (de fapt este o bobina fara miez ) care eu urmaresc sa se incinda ! Pana la punctul in care sa nu se arda!

Link to comment
Share on other sites

In mare parte nu inteleg ce vrei sa spui, masoara rezistenta bobinei tale, ca poate este prea mic.Traful daca are 250VA si secundarul are 22V atunci curentul maxim care poate duce este de aprox. 10A, asta inseamna o rezistenta minima de 2.2Ohmi, daca legi rezistenta mai mica, risti sa arzi traful.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines