Alextv Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 Va salut!Defect initial,desfasurare pe verticala cu intermitenta. Suspectez CI bv.tda 3653B si-l inlocuiesc cu unul nou.SURPRIZA! Nu mai desfasoara pe vertical deloc. Verific C-uri din jurul lui,toti buni. U alimentare buna(24v). Ma gindesc ca poate s-antimplat ceva cu IC. 101 TDA 8362B. I-l schimb si pe el si tot nu vrea sa mearga BV. Sa fie def. de fabricatie la tda 3653b? V-ati mai lovit de asa ceva? Link to comment
codrin Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 da .se poate sa fie defect de nou.de preferat ar fi sa ai 2-3 buc de proba.de unde l-ai cumparat? Link to comment
Alextv Posted January 8, 2009 Author Share Posted January 8, 2009 Mersi pt. sfat "codrin".CI-ul l-am cumparat dintr-un mag. de piese on-line,(nu-i zic numele),n-are rost pt. ca oricum nu-i in zona ta. O sa-ncerc cu unul din recuperari. Astept si alte pareri. Va multumesc la toti anticipat. O zi mai buna! Link to comment
JAD Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Inlocuieste dioda pentru circuitul "flyback" (cea intre 24V si un pin al integratului); s-ar putea sa ai o surpriza placuta. De asemenea s-ar putea ca TDA3653B "nou" sa fie defect. Verifica lipiturile in zona cadrelor (refa-le pe toate cele care par slabe). E5 e un sasiu fiabil dar e foarte putin rigid si din cauza asta are probleme cu lipiturile. Link to comment
Alextv Posted January 8, 2009 Author Share Posted January 8, 2009 Am inlpcuit dioda pt. circuitul "flyback"dar tot asa aramas si pina la urma am inlocuit CI tda 3653 si ce credeti? Era CI-ul de vina.(si era nou,nout). Acuma def. initial persista si nu stiu ce sa-i mai fac. Tremura imaginea si din cind in cind se dilata pe vertical pt. ciitevca secunde si revine,si tremura in continuu.Ma puteti ajuta cu un sfat,o idee? Link to comment
JAD Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Inteleg ca oricum nu se desfasoara complet. In acest caz verifica (refa) lipiturile si schimba electroliticii din baleiajul vertical. Banuiesc ca tensiunea de 24 V e corecta ca valoare; in caz contrar schimba condensatorul de pe aceasta bara. Link to comment
Recommended Posts