Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Toruri ferita


Recommended Posts

Am recuperat niste toruri dintr-o statie profesionala.Vreau sa le folosesc in filtrele trece jos ale trcv HF.Au diametrul exterior de 20mm, interior de 12mm si inaltimea de 10mm.Sunt marcate cu doua puncte de culoare rosu-violet si albastru-portocali.Au fost fixate cu o rasina foarte dura.AL l-am aflat dar as vrea sa stiu totusi un cod de catalog.

Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic.Poate a lucrat cineva cu asa ceva...

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Intre timp am rezolvat problema.Eu vroiam sa stiu mai multe detalii despre miez(frecventa maxima de lucru).Miezurile au AL destul de ridicat aprox. 11nH/N patrat.Ca sa ajung la valoarea dorita a trebuit sa rasfir/comprim spirele.Masuratorile le-am facut direct pe placa pentru ca planul de masa influenteaza valoarea finala.Am folosit un vobuloscop DDS. Statia din care am recuperat torurile era straina. In fotografie este placa cu cele 6 filtre trece jos, FTS 1.3Mhz, fitru rejectie 9Mhz si reflectometru.Cel pt. 160m este incomplet...nu mai am toruri.

Link to comment
  • 2 weeks later...

As vrea sa intind o mana de ajutor si sa pun la dispozitie un program foarte facil de calcul al parametrilor torurilor de ferita si nu-numai. Si eu l-am gasit pe un site al unui radioamator german si m-a ajutat foarte mult sa aflu caracteristicile unor toruri necunoscute pe care le detineam si nu stiam nimic despre ele. Poate ajuta pe cei aflati in dilema sa identifice (macar prin comparatie) caracteristicile torurilor. La mine a functionat! Succes!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines