Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips sasiu L6.1 probleme sursa


Guest maxim_serghei

Recommended Posts

Guest maxim_serghei

Ma poate cineva lumina la acest model de philips am o problema in sursa am verificat absolut fiecare componenta in parte, inlocuit cateva diode optocuplor tranzistori inclusiv condensatorii de filtraj ,dar degeaba la traful de sursa 5500 in loc de 96V am 27V si in boxele de la calculator se aude un parait in timpul (functionarii) sursei ,la iesirea trafo bineinteles nici o tensiuneEu am banuit acest transformator si vreau sa aflu de la dumneavoastra daca am facut diagnosticul corect ,daca da stiu ca se poate inlocui cu un traf cu priza mediana dar nu stiu care sunt modificarile.Multumesc si o zi buna incontinuare!

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

eu nu am inteles ce ai scris aici cand spui trafo te referi la chopper ?prima data ai spus ca la iesirea trafo in loc de 96 de volti ai 27 , apoi ai spus ca la iesirea lui nu ai nici o tensiune despre ce traf spui ca se poate inlocui ? sa inlocuiesti chopperul cu un traf de retea cu priza mediana sau ce ? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Link to comment
Guest sandustefan

probabil ca tv este in stand by. verifica intii daca ai 5v pe pin 42 la procesor si pin 8 la memorie. sau suna la 0722320292 Gogu

Link to comment
Guest maxim_serghei

Referirea era la trafo chopper care nu scotea nici o tensiune la iesire si in primar aveam 27V in loc de 96V. Acum in stand-by nu are cum sa fie ca sursa nu debiteaza absolut nici o tensiune la iesirea

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest maxim_serghei

Am deconectat pinul 6 al trafo din secundar si tensiunea creste la 97 am banuit ca este un scurt pe iesire cum zicea domnul Muresan . Am reconectat pinul de la traf si am scos pe rand rezitoarele 3523 si 1502 de pe cele doua bari de alimentare (am deconectat 3523 tensiunea era 27V , am conectat acesta rezistenta la loc si am deconectato pe cealalta 1502 surpriza tot 27V) Nu inteleg de ce ? Am vrut sa atasez schema sursei dar nu stiu cum !

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest muresandorel

eu zic ca nu e tr de linii,schimba conzi electrolitici,sau mergi pe cablaj si cauti unde ai consum

Link to comment
Guest ROMEO

Ai un zener de 15 V intre grila si drena la mos-fet.Schimba-l si vezi daca nu porneste.In secundar apar tensiunile dupa ce sursa oscileaza si sunt corecte numai cu sarcina(sursa este serie!!!).

Link to comment
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines