Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Samsung HT X20 pentru digital input

Guest ravegun

Recommended Posts

Guest ravegun

La Multi Ani!Salut,Am cumparat in viteza un Home Cinema Samsung HT-X20 ca veneau sarbatorile si vroiam sa fie muzica in casa si am uitat complet sa ma uit daca are intrare Digital Audio.Este oare posibil sa fie modificat astfel incat sa primeasca un semnal digital chiar daca pierd garantia?Nu am nevoie de partea de intrare analogica prezenta momentan asa ca se pot folosi una din mufele RCA pentru intrare. Am gasit pe acest forum schema de la HT-Q9, dar nu am reusit sa imi dau seama de acolo ce si cum se poate face.Sincer, nu ma prea pricep la cum arata un semnal audio digital si daca decodarea semnalului audio de pe DVD-uri se face la fel ca si decodarea unui semnal digital extern, dar poate cinva cu mai mult experienta poate sa imi zica "nah, nu are rost sa te complici" sau "e nevoie si de software update si nu se poate".Sau, mai bine incerc sa il vand cat mai bine cuiva care nu are nevoie de intrare digitala si sa imi iau un alt sistem ce permite si intrare digitala? Dar din pacate am montat asa de fain (bine :-)) boxele si firele ca nu imi vine sa le mai desfac.Va multumesc si un an nou excelent.Dan G.

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• fen

1

• tv1

1

Top Posters In This Topic

Ca sa faci asemenea modificare ar trebui sa fii cel putin proiectant la firma SAMSUNG, Problema nu este asa cum crezi tu (sa schimbi o mufa RCA, cu una DIN)Mai pe scurt vinde aparatul si cumpara altul care are intrare audio optica.

Guest ravegun

Salut,Merci de raspuns.Am mai studiat putin schema de la HT-Q9 si cred ca ar fi doar o problema de modificare de software.Dar cum nu am sculele necesare pentru depanarea soft al DVD-ului, cred ca cea mai desteapta optiune este sa imi iau alt sistem.Oricum avant in vedere ca a inceput un nou an de munca si o sa am prea putin timp sa stau pe acasa sa imi vina idei ciudate, ca astea, ramane totul asa cum este acum. Poate pana la urmatoarele sarbatori de iarna baga UPC-ul digital cu iesire HDMI si devin si BluRay home cinema-urile mai ieftine si schimb sistemul atunci.Inca o data multumesc pentru raspuns.O zi buna.

• 2 months later...