Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

driver wireless atheros ar5007eg


Blind

Recommended Posts

Contrar recomandarilor mele, o cunostinta si-a cumparat un acer, model 5315, care evident vine cu linpus linux. Proprietara vrea xp, asa ca m-am apucat de instalat xp apoi de scormonit dupa drivere. Pe sait la acer n-am gasit decat pentru vista si linux. Chipset si video am luat de pe saitul intel, raid matrix n-a functionat insa (daca incerc sa setez hdd din bios sa functioneze ca ahci in loc de ide, la pornire imi da ecran albastru, nu apuc sa vad nimic din ce scrie pentru ca isi da restart. Nu prea ma deranjaza asta, avand in vedere ca laptopul va fi folosit pentru mess/filme, etc).

Am reusit sa instalez restul de drivere, cu o singura exceptie majora: placa wireless.

Laptopul e echipat cu "Atheros5007EG" pe care nu am reusit sa o instalez desi am gasit ceva drivere pe saitul acer (ce-i drept, pentru vista). Pe saitul producatorului nu gasesc nimic. Cu driverele de vista am instalat placa, insa ma pricopsesc cu semnu' sexclamarii in device manager si nu o pot utiliza. Cum dreq o instalez? De cateva ore imi tot omor timpul si nervii cu laptopul asta, mi s-a acrit.

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Vede reteaua, semnal full, se chinuie la greu sa se conecteze, cand intr-un final reuseste (dupa 4-5 minute de "scremut") imi arata un alt ip fata de cel pe care l-am setat la dhcp. Am incercat sa setez ip-ul manual si dns-ul, se conecteaza insa nu pot sa accesez netul sau sa intru in meniul routerului via web.Am mai setat ceva retele pana acum, nu-s chiar paralel.

Link to comment

porne?te lapul ?i las?-l în pace 10-20 de minute, s? se conecteze singur... pân? n-a trecut lapul prin 5-6 rebooturi, ?i-a "înv??at" la ce router s? se lege, îmi f?cea la fel.de 2 zile se conecteaz? instant la router, ?i nu mai bag? în seam? ?i celelalte 3-4 routere vizibile în zon?...

Link to comment

Asta intentionez sa fac, las magia voodoo sa-si urmeze cursul. Am incercat si un adaptor SMC capabil de "N" insa asta dupa ce se conecteaza (fara sa ii fac setarile manual, luate direct de la dhcp) uita sa ma lase sa ma joc pe net. Mai asteptam, pentru orice altceva exista cablu :)

Link to comment

Revenind asupra subiectului: Placa de retea pare ca suporta doar standardul B, de G...nici pomeneala prin setarile ei. Reteaua insa tot nu se conecteaza (pe manual se conecteaza imediat insa nu merge netul), asta din cauza ca am setat routerul sa imi accepte doar conexiuni pe gama de viteze "G".What to do...mai-mai ca-mi vine sa ii caut si sa-i pun o placa wireless de la intel, macar astea am vazut ca functioneaza acum :)

Link to comment
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines