Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Goodmans MODEL TVG-210T/SLN

Guest goe

Recommended Posts

ACEST TV NU POT SAL TRAG IN BANDA AM INCERCAT CU BISTANDARD SI AM SCHIMBAT SI FIFTRUL SI DEGEABA AM ABTINUT SUNET PE ANUMITE CANALE DAR NU PE TOATE PLUS CA AM INTRAT SI IN MENIUL SERVIS I IAM SETAT BG+DK NICI O JMECHERIE NAM FACUT. MENTIONEZ CA ARE JUNGLA CU STV2246H SI PE LANGA EL MAI EXISTA UN FILTRU DE 5.5 SI O BOBINA CARE HABARNAM CE TREABA ARE PE ACOLO DACA ACEASTA PROBLEMA ARE REZOLVARE VA ROG SAMI SPUNETI SI MIE SOLUTIA CE POT SA MAI SPUN ESTE CA ARE PROCESOR SDA5535 ,PLACA SASIU EA1F11,DIAGONALA 51 SI PE CAPAC MAI SCRIE CA ESTE VERSIUNE 2004,SISTEM PAL BG SI DACA CUNOASTETI UN ECHIVALENT PENTRU TELECOMANDA LUI CARE NU STIU CUM ARATA DA CERT ESTE CA AM FOST CU TV_UL LA UN MAGAZIN CU TELECOMENZI SI NAM GASIT NICI UNA CARE SA MEARGA CU EXCEPTIA UNEIA PILOT CARE CU GREU AM PUTUT DOAR SA INTRU IN MENIUL SERVIS AL TV_ULUI-VA UREZ SARBATORI FERICITE SI SPOR LA TREBA

• Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tv1

4

• mircea626

2

• cioarga

1

• zvasile

1

ACEST TV NU POT SAL TRAG IN BANDA AM INCERCAT CU BISTANDARD SI AM SCHIMBAT SI FIFTRUL SI DEGEABA AM ABTINUT SUNET PE ANUMITE CANALE DAR NU PE TOATE PLUS CA AM INTRAT SI IN MENIUL SERVIS I IAM SETAT BG+DK NICI O JMECHERIE NAM FACUT. MENTIONEZ CA ARE JUNGLA CU STV2246H SI PE LANGA EL MAI EXISTA UN FILTRU DE 5.5 SI O BOBINA CARE HABARNAM CE TREABA ARE PE ACOLO DACA ACEASTA PROBLEMA ARE REZOLVARE VA ROG SAMI SPUNETI SI MIE SOLUTIA CE POT SA MAI SPUN ESTE CA ARE PROCESOR SDA5535 ,PLACA SASIU EA1F11,DIAGONALA 51 SI PE CAPAC MAI SCRIE CA ESTE VERSIUNE 2004,SISTEM PAL BG SI DACA CUNOASTETI UN ECHIVALENT PENTRU TELECOMANDA LUI CARE NU STIU CUM ARATA DA CERT ESTE CA AM FOST CU TV_UL LA UN MAGAZIN CU TELECOMENZI SI NAM GASIT NICI UNA CARE SA MEARGA CU EXCEPTIA UNEIA PILOT CARE CU GREU AM PUTUT DOAR SA INTRU IN MENIUL SERVIS AL TV_ULUI-

VA UREZ SARBATORI FERICITE SI SPOR LA TREBA

SI DE CE SCRII CU LITERE MARI ? HABARMAN CUM SE INTRA IN SERVIS LA TELEVIZORUL TAU.IN PLUS NU STIU CU CE INTEGRATE E FACUT,DECI NU POTI SA FACI NICI O JMECHERIE.SI ZICI CA E CU SDA5535/FARA TERMINATIE SI STV2246,IO CRED CA E UN SHASIU NECUNOSCUT.

Dupa ce corectezi topicul si scrii cu litere mici ,dai date complete , iti spun modalitatea de intrare in service mode , cum il tragi in banda si foto cu telecomanda originala,altfel tomberonul forumului se va imbogati cu inca un topic sters.

Ok.nam avut nici un motiv ptr. caracterele mari a fost intamlator pur si simplu.Deci cum spuneam:procesorul sda5535 AO62 iar procesor stv 2246h,nu reusesc sal trag in banda

nu inteleg cei acela msf ul nu sunt un expert in electronica

msf-ul este un stabilizatorul de frecventa,i se mai spune si fus,se afla langa jungla (stv 2246h),e negru,are 5 picioruse,schimbal cu unul de 38,9(K2960M),ai grija la pozitia in care il pui,asa arata :da

am inlocuit fusul si tot nu are sonor mai trebui pus si bistandard? televizorul mai are pe lenga fus si un filtru de 5.5 trebui sal schimb si pe acela?va rog deci nu stiu prea multe despre trasul in banda daca se poate as dori ceva mai detaliat . mersi anticipat.

am pus 2 filtre in paralel unul de 5.6 si 5.5 si un bistandard ca sa pot obtine sonor pe tvr1 de la o antena cu elemeni ptr ca eu nu am cablu insa nu stiu daca va merge si pe cablu ce ieste ciudat ca azi am aflat ca domnul de la care am cumparat televizorul a zis ca lui ia mers pe cablu si acu stau si ma gandesc oare pe fibra merge sonorul la el sau exista alt sistem pentru sunet la cablu sau poate ie din cauza ca iam schimbat stv2249h cu stv2246hdeoarece originalul a fost defect nu mai stiu cred ca o iau razna

nu inteleg cei acela msf ul nu sunt un expert in electronica

am inlocuit fusul si tot nu are sonor mai trebui pus si bistandard? televizorul mai are pe lenga fus si un filtru de 5.5 trebui sal schimb si pe acela?va rog deci nu stiu prea multe despre trasul in banda daca se poate as dori ceva mai detaliat . mersi anticipat.

MSF e o denumire improprie ( MSF38,9K erau filtrele folosite pe caile comune ale televizoarelor alb-negru cu CI fabricate de romani,Telecolor,Topcolor,Cromatic si erau importate din fosta RDG ) pentru SAW ori mai pe romaneste FUS ( filtru cu unda acustica de suprafata ).Deci , in concluzie;

1.Cred ca notiunile tale despre electronica si in special depanarea tv sint limitate.

2.Daca vrei sa te apuci de meseria asta ,tin sa-ti precizez ca n-ai nici o sansa sa mai recuperezi decalajul enorm de cunostinte care iti sant necesare in a practica-o.

3.In ultimul timp tot mai multi indivizi doresc sa-si repare televizoarele lor ori ale prietenilor ,rudelor fara a mai da bani la depanatorii care practica aceasta meserie de zeci de ani,insa notiunile lor legate de electronica sant 0.

4.Ce nu pricepi ? Ti s-a spus ca sasiul tau e unul fabricat de Beko (12.7),ca intrarea in service mode se face cu secventa Meniu >9,3,0,1, din telecomanda (am uitat ca n-ai telecomanda ,da' de tras in banda vrei sa-l tragi... ) ,apoi apesi tasta rosie a telecomenzii, selectezi cu PR+ sau PR- parametrul SND.S ,schimbi cu VOL + sau VOL - din BG in BG+DK,apoi iesi din service mode cu tasta 0.Dupa toate astea schimbi FUS-ul ( stii ce e ala ? )cu unul care e binorma de tipul K2960;K2962;K2966;K2971 etc. In meniul de programare al televizorului trebuie sa ai ambele norme de sunet :BG si DK.Daca nu poti intra in service mode cu telecomanda originala incearca cu o telecomanda pilot P909 sau P1690 apasand tasta Contrast -,restul manevrelor le faci cu telecomanda originala.Mai vrei ceva ? Ti-am explicat ca la gradinita.Nu schimbi nici un filtru ceramic; il lasi la locul lui fiindca e rejectie pe SVCC.In consecinta bine ca mai sant fraieri pe forum care te ajuta,in conditiile in care tu nu cunosti anumite piese.

5.Aaa si sa nu uit :sincer iti spun : eu zic sa te lasi de meserie ,te depaseste si in plus e multa munca iar banii adunati din prestarea ei sant mai putini pe zi ce trece.

P.S. :In foto ai telecomanda originala ,ca sa stii ce cauti ;oricum ai da-o ai nevoie de ea.

http://forum.microprocesoare.ro/index.php?topic=1185.0

ok am reusit problema era de la mine trebuia sai dau norma dk dupa care sai dau scanare program invers nu vroia sub nici o forma .eu multumesc pentru ajutorul pe care mi lati dat si am descoperit ca si telecomanda de la hiundai merga la acest tv .in final iam pus 2 condensatoare ceramice de 5.5 si 5.6 si un bistandard si acum merge perfectsonorul inca odata va multumesc si va urez un an nou fericit.

ok am reusit problema era de la mine trebuia sai dau norma dk dupa care sai dau scanare program invers nu vroia sub nici o forma .eu multumesc pentru ajutorul pe care mi lati dat si am descoperit ca si telecomanda de la hiundai merga la acest tv .in final iam pus 2 condensatoare ceramice de 5.5 si 5.6 si un bistandard :smt044 ( le-ai pus degeaba ) si acum merge perfectsonorul inca odata va multumesc si va urez un an nou fericit.

Mi-am racit gura de pomana si ai facut pana la urma tot cum te-a taiat capul;solutie incalcita si neindicata la modelul asta.Sa fii sanatos !

neindicata adica sa ma astept la o probleme pe viitor?daca o sa am probleme de genul ca o sa se arda stv-ul daca exista aceata probabilitate spunetimio si ii dau jos in final cred ca merge si cu cel care a fost acolo (originalul)chiar i nsist sami spuneti daca sunt probleme pe viitor daca il las in stadiul care este momentan .