Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ARCTIC model 28CSP intrare meniu service.

luk9900

Recommended Posts

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• luk9900

6

• tv1

3

• codrin

3

• JAD

1

Top Posters In This Topic

Salut dupa cum spuneam si in enunt televizorul este ARCTIC model 28CSP . Este un Tv cu diagonala 66cm si PIP activ. Am schimbat tubul la el si nu vreau sa umblu in Baleiajul vertical cu artificii ca sa-i maresc imaginea pe verticala. Stiu ca se poate intra si din meniul de service si regla imaginea pe verticala. Cu multumiri si La multi Ani.

Arctic model 28CSP=chassis 14.2=S99.190-08=U99.190

se intra in service meniu apasand tasta "CONTRAST - " de pe orice tlc cod RC5 ( exemplu P909 sau P1690 :

modificarile ptr baleiaj vertical se fac de pe telecomanda originala care arata asa:

• 2 weeks later...

Salut Codrin revin cu rugamintea de a ma ajuta sa intru in meniul de service la acest model de Tv. ARCTIC. Am telecomanda originala diferenta intre cea din poza ai a mea este ca telecomanda mea are culoarea gri. Am apasat butonul meniu si am ales optiunea imagine iar mai apoi contrast dar oricit as apasa OK pe contrast tot nu se intimpla nimic. Ce ma sfatuiesti daca nu pot intra in meniul de service ,sa incerc sa maresc foarte putin alimentarea la BV? pentru a se umple circa 1cm in partea de sus a ecranului? Se pare ca esti singurul care stie cum se intra in meniul service .

Salut Codrin revin cu rugamintea de a ma ajuta sa intru in meniul de service la acest model de Tv. ARCTIC. Am telecomanda originala diferenta intre cea din poza ai a mea este ca telecomanda mea are culoarea gri. Am apasat butonul meniu si am ales optiunea imagine iar mai apoi contrast dar oricit as apasa OK pe contrast tot nu se intimpla nimic. Ce ma sfatuiesti daca nu pot intra in meniul de service ,sa incerc sa maresc foarte putin alimentarea la BV? pentru a se umple circa 1cm in partea de sus a ecranului? Se pare ca esti singurul care stie cum se intra in meniul service .

Nu e singurul care stie lucrul asta ,toti meseriasii profesionisti cunosc lucrul asta ,afara de tine .

Esti ''pe langa'' rau de tot.N-ai priceput nimic si nici n-ai inteles cum se intra in service mode:

''se intra in service meniu apasand tasta "CONTRAST - " de pe orice tlc cod RC5 : exemplu P909 sau P1690''

Dupa ce intri in service mode cu P909 folosesti telecomanda originala pentru reglaje.

Cateodata , am impresia ca vorbesc la "pereti" sau chinezeste.

In cazul acesta traducerea a fost asigurata prin bunavointa domnului TV1, cu toate ca vorbisem

destul de clar, chiar si ptr incepatori.

Daca nu sunteti din domeniu si nu stiti lucruri minime de electronica si depanare tv , nu cred ca-si au rostul asemenea intrebari.

Cum aude cineva de "service meniu" , "parole " " sasiu" etc, gata-i mare meserias si incepe sa aplice pe televizorul propriu sau al amicului , zicandu-si in mintea lui: < Da' ce ma, eu n-oi sti? Tre' sa gasesc pe net niste binevoitori(ca sa nu spun altfel) care-mi vor spune una ,alta si gata cu televizorul....>"

Gresita mentalitate .

Poti s-o patesti grav si sa ajungi unde trebuia de prima data, cu tv-ul: la atelierul RADIO-TV

Prieteneste ,iti spun: Du-l la "medic"!!!

Se intra cu MENU 9301 de pe telecomanda originala.

nu cred.acestui sasiu BEKO ii trebuie telecomanda de service.tocmai din aceasta cauza s-a gasit varianta cu "CONTRAST - " de pe tlc RC5uita-te in service manual (daca il ai) sau in poza atasata.

Salut te rog explica-mi cum trebuie sa procedez exact apas tasta menu si apoi formez 9301? Nu am mai intrat nici odata in meniul de service la nici un TV si nu stiu cum se procedeaza! :speriat

Salut te rog explica-mi cum trebuie sa procedez exact apas tasta menu si apoi formez 9301? Nu am mai intrat nici odata in meniul de service la nici un TV si nu stiu cum se procedeaza! :speriat
Prietene,deja am inceput sa ma enervez.Daca mai pui intrebari aiurea, ti-am inchis topicul.Parca ai avea cinci ani.Daca nu pricepi du-l la un meserias care se pricepe .Sau nu-ti convine ca acolo platesti ? Sant unii pe lumea asta care vor sa le stie si sa le faca pe toate,daca se poate moca.Nu pricepi ca nu merge cu secventa Meniu,9301 ? La sasiul 14.2 intri in service mode apasand tasta contrast minus de pe o telecomanda de tipul P909;P1690;P1691.Dupa asta o sa vezi prima optiune pe ecranul televizorului ( probabil TUNER PHILIPS ).Cu tastele Pr+ si Pr- ale telecomenzii originale selectezi parametrul dorit,iar cu tastele Vol+ si Vol-ajustezi parametrul selectat.Iesirea din service mode o faci tot cu tasta Contrast minus a telecomenzii P909.
  • 11 months later...

E ceva ciudat in problema asta d-le tv1:respectivul user, cu necazul, cu cadrele micsorate parca are chef de lungit vorba.....spun asta din cauza ca are idee ce e ala baleiaj vertical dar ,parca nu ar intelege ce e ala: meniu service.Parca ar avea chef de......... glume,ciudat ,asa mi se pare.Sau.....e prea scump la un atelier de reparatii tv reglatul cadrelor? Mai aveti nervi? :nas: