Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema palca de sunet AC'97

nightmares993

Recommended Posts

Acum ceva timp...am vrut sa incerc ceva...am cumparat un cablu jack-jack...si am bagat out-ul de casti de la tv in in-ul placii de sunet....si acum placa de sunet nu scoate pe canalul dreapta...sau scoate ceva distorsionat...ajutati-ma daca stiti ce pot inlocui...am alta placa de sunet...dar as vrea s o repar si pe asta integrata...:d

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nightmares993

5

• Stefan

2

• Dr.L

2

• miron1947

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

verifica setarile din windows. in mod normal tu nu ai avut treaba cu mufa de out asa ca nu prea inteleg. ori mufa nu mai face contac ori au fost ceva diferente mari de potential pe fir. daca este pe placa de baza nu prea ai ce sa ii faci !

probabil ai bulit ceva pe placa de sunetdaca tv-ul are cablu,atunci are is impamantare iar daca pc-ul nu are impamantare,treaba cu jackul iti buleste sigur sunetul unuia dintre aparate,mai exact cel al aparatului conectat ultimul(eu am ars un preamplificator asa)

da,daca intre dac/adc si intrare e un operational,atunci ala e cel mai probabil bulitdaca nu,atunic dac/adc-ul e bulit,probabil ar merge si el inlocuit dar are ceva pini

nu conteaza cum sunt canalele ca oricum cand bagi mufa face contact si cu cealalta lamela.cel mai bine e sa verifici cu atentie mufa . daca tot vrei sa vezi ce are cauta catalogul placii (vezi pe placa de baza cum il cheama pe cip-ul de la realtek )cip-ul de sunet e pe langa Cipul I/O pe care scrie ITE (cred ca e ala mai mic, cel mai mare e reteaua - ca nu vad din poza gasita, e mult prea mica )

Cum zice si Dr.L s-a ars!

Cand ai cel putin 2 aparate diferite bagate in priza e foarte important sa le scoti din priza inainte de a le lega intre ele cu orice fel de cabluri.

Nu e suficient sa le opresti de la buton sau din telecomanda. Trebuie sa le scoti din priza. Pe urma legi cablurile si bagi la loc in priza. Altfel risti sa se arda. Teoretic exista protectii pe intrari dar practic in unele aparate ieftine nici macar nu sunt puse protecti sau pur si simplu protectia exista dar nu face fata.

Am vazut TV-uri si/sau calculatoare arse la conectarea cablurilor video, placi de sunet arse la conectarea cu o masa de mixaj din Antena 1, calculatoare si/sau imprimante arse la conectarea cablului paralel, etc.

Se poate sa fie si mufa de iesire defecta dar e foarte putin probabil. Eu pariez ca s-a ars placa de sunet.