Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema palca de sunet AC'97


Recommended Posts

Acum ceva timp...am vrut sa incerc ceva...am cumparat un cablu jack-jack...si am bagat out-ul de casti de la tv in in-ul placii de sunet....si acum placa de sunet nu scoate pe canalul dreapta...sau scoate ceva distorsionat...ajutati-ma daca stiti ce pot inlocui...am alta placa de sunet...dar as vrea s o repar si pe asta integrata...:d

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

probabil ai bulit ceva pe placa de sunetdaca tv-ul are cablu,atunci are is impamantare iar daca pc-ul nu are impamantare,treaba cu jackul iti buleste sigur sunetul unuia dintre aparate,mai exact cel al aparatului conectat ultimul(eu am ars un preamplificator asa)

Link to comment

nu conteaza cum sunt canalele ca oricum cand bagi mufa face contact si cu cealalta lamela.cel mai bine e sa verifici cu atentie mufa . daca tot vrei sa vezi ce are cauta catalogul placii (vezi pe placa de baza cum il cheama pe cip-ul de la realtek )cip-ul de sunet e pe langa Cipul I/O pe care scrie ITE (cred ca e ala mai mic, cel mai mare e reteaua - ca nu vad din poza gasita, e mult prea mica )

Link to comment

Cum zice si Dr.L s-a ars!

 

Cand ai cel putin 2 aparate diferite bagate in priza e foarte important sa le scoti din priza inainte de a le lega intre ele cu orice fel de cabluri.

 

Nu e suficient sa le opresti de la buton sau din telecomanda. Trebuie sa le scoti din priza. Pe urma legi cablurile si bagi la loc in priza. Altfel risti sa se arda. Teoretic exista protectii pe intrari dar practic in unele aparate ieftine nici macar nu sunt puse protecti sau pur si simplu protectia exista dar nu face fata.

 

Am vazut TV-uri si/sau calculatoare arse la conectarea cablurilor video, placi de sunet arse la conectarea cu o masa de mixaj din Antena 1, calculatoare si/sau imprimante arse la conectarea cablului paralel, etc.

 

Se poate sa fie si mufa de iesire defecta dar e foarte putin probabil. Eu pariez ca s-a ars placa de sunet.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines