Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema unitatea optica LG GSA H66N

lbestboy

Recommended Posts

Salutare.Am o problema cu unitatea optica a pc-ului.Tipul e Lg gsa h66n si de vreo cateva zile nu mai functioneaza cum trebuie,nu mai scrie bine cd-uri cu orice program as incerca(nero,windows si alte programe luate de pe net) in plus cand introduc un cd scris il citeste greu si cand vreau sa-l scot dispare iconita de la dvd-rom si nu pot sa-l scot afara pana cand nu restartez pc-ul.Stie cineva ce poate fi?Drivere,dioda laser etc?

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

sau cur??-o de praf!!!... cu un cd de cur??are... sau dac? po?i deschide pc-ul, deschide ?i unitatea, ?i cur??-o manual, cu un be?i?or "de urechi" ?i alcool izopropilic. dac? n-ai izo, merge ?i medicinal...dac? tot nu iese... schimb-o!!!e prea greu de lucrat în ea, ?i o unitate nou? se g?se?te la sub 100 de lei, deci nu merit? efortul...

si cand vreau sa-l scot dispare iconita de la dvd-rom si nu pot sa-l scot afara pana cand nu restartez pc-ul.Stie cineva ce poate fi?Drivere,dioda laser etc?

cel mai sigur e sa incerci unitatea optica pe alt pc (doar unitatea fara cablu,panglica sau altceva)) ! mie imi pare ceva software - probabil firmware-ul unitatii :sparge: daca tot asa face incerci sa cureti cum mare grija lentila (pana acum nu am resuit sa rezolv nimic prin curatarea lentilei) dar am reusit sa repar un DVD-RW LG prin marirea curentului de la dioda laser (pe corpul dioda laser sunt unul/doua semireglabile SMD - le marchezi poz initiala si incepi sa scazi rezistenta - vezi cum sunt conectate sau pui un ohmetru pe ele)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines