Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie cu leduri folosit pt. orga de lumini se poate?

Recommended Posts

Va salut, am o instaltie cu leduri si as vrea sa-l folosesc la orga de lumini.Instalatia este compusa din patru culori separate (albastru, verde, rosu, galben) are o cutie micuta de unde ies patru fire nu stiu cum sa-l adaptez la orga de lumini. Va rog cine stie cum se poate sa ma ajute, eventual daca mai vreti ceva detalii sa-mi spuneti. La sfirsit de an va doresc un An Nou Fericit si multa sanatae! :101

• Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

uite aici exact ce ai nevoie :da

sunt multe scheme si deci ai de unde alege .

vezi ca din cele patru fire care intra in cutiuta unul este comun pentru celelalte trei - comunul nu are beculete pe el pana la capatul instalatiei.

celelalte trei ifre reprez cate o culoare (unul din ele are doua culori) si se poat conecta la 220 . decifiecare ramura de beculete se foloseste ca un singur bec in schemele din link

Multumesc pentru scheme, dar orga de lumini il am are 4 canale, problema e ca nu stiu cum sa leg instalatia la el dupa cum ai scris ca din cele 4 fire unul este comun iar din cele trei ramase un fir are doua culri pe el asta nu inteleg si atunci cum de functioneaza separat fiecare culoare in parte? si cum ar trebui sa-l leg la orga de lumini? mie practic imi trebuie 4 perechi de fire. unu poate fi comun dar tot mai e nevoie de 4 fire pentru fiecare culoare.

daca ai patru fire si patru culori care functioneaza separat, plus o cutiuta care poate contine ceva, ar fi logic ca pe doua fire sa ai alimentare si pe doua comanda logica a celor patru canale.cu doua fire poti comanda patru canale cate unul pe rand, dar in functie de frecventa si de succesiunea comenzilor ochiul poate fi pacalit si ai senzatia ca toate culorile pot fi aprinse in acelasi timp.poate supozitiile mele nu sunt bune si ar trebui sa oferi o descriere mai amanuntita a instalatiei tale, eventual cu poze

am desfacut instalatia de anul trecut (anul asta am niste instalatii si mai proaste :rade: ) si are 5 fire, doua se duc la aceeasi ramura (adica galben) nu inteleg explicatia, al treilea la rosu, al patrulea la verde+albastru si al cincilea e comunul. :da ma gansesc sa leg instalatia asta in paralel cu instalatiile noi (cumparate anul asta) deoarece la ea a crapat integratul din cutiuta aia dar nu prea cred ca tin tiristoarele

Da acela din poza e jucaria cu beculete, dar ce am eu este pe leduri si acuma m-am uitat atent si are 5 fire pe iesire din care unul este comun, la fiecare led din instalatie are pus in serie o rezistenta care cred ca e pentru 220 volti, ca in cutie nu exista decit diode, 2 rezistente si 4 tranzistoare si un cip. Cum vedeti in schema de la orga la iesiri o ramura sunt legate intre el deci practic tot 5 fire imi trebuie. Am masurat la instalatie tensiunile de iesire pe leduri maxim am avut 200 de volti nicidecum 230 cit este in priza. In schimb orga de lumini are pe iesiri 230 la intensitate maxima deci cum sa fac ca la iesire sa am 200 ca sa nu se arda ledurile?Dupa multa studiere am luat inima in dinti si am conectat instalatia la orga de lumini si spun fericit ca functioneaza perfect! :aplauze

alea care arata ca niste tranzistoare sunt de fapt tiristoare.ai leduri, inseamna ca trebuie alimentate in curent continu, e foarte posibil ca ceea ce ai masurat drept 200V sa fie o tensiune redresata si nefiltrata si sa fie doar o eroare de interpretare.daca vrei sa pui led-urile la orga te asiguri ca le dai tensiune continua. erau orgi cu becuri care aveau triacuri si altele care aveau o punte si tiristoare. in al doilea caz nu mai ai nevoie de nimic.edit. ma uitai pe schema si vad ca ai triacuri.ca sa nu modifici prea mult ai putea sa pui cate o punte redresoare (din cea mai mica si mai ieftina gen 1pm4 -la cel putin 400 de volti) pe fiecare iesire a orgii, pui minusurile in comun si le legi cu comunul ramurilor de led-uri si plusul fiecarei ramuri la plusul fiecarei punti redresoare.cred ca ai putea sa pui si o siguranta mai mica in orga, ca ledurile consuma mai putin , dar nu e neaparat necesar.

Da acela din poza e jucaria cu beculete, dar ce am eu este pe leduri si acuma m-am uitat atent si are 5 fire pe iesire din care unul este comun, la fiecare led din instalatie are pus in serie o rezistenta care cred ca e pentru 220 volti, ca in cutie nu exista decit diode, 2 rezistente si 4 tranzistoare si un cip. Cum vedeti in schema de la orga la iesiri o ramura sunt legate intre el deci practic tot 5 fire imi trebuie. Am masurat la instalatie tensiunile de iesire pe leduri maxim am avut 200 de volti nicidecum 230 cit este in priza. In schimb orga de lumini are pe iesiri 230 la intensitate maxima deci cum sa fac ca la iesire sa am 200 ca sa nu se arda ledurile?Dupa multa studiere am luat inima in dinti si am conectat instalatia la orga de lumini si spun fericit ca functioneaza perfect! :aplauze

Felicitari ! :aplauze daca vrei sa fi sigur 100% mai pui niste rez devaloare mica pe fiecare ramura sau niste beculete de 6-12V