geoky Posted December 24, 2008 Share Posted December 24, 2008 Buna ziua ! am acest model de dvd care nu vedea nimic , i-am inlocuit unitatea optica cu una ce o aveam prin sertarele mele (SF HD65),si nu vede decat CD-urile, la DVD afiseaza "bad disc".bun , mi-am zis ,îi voi pune una noua , si asa am facut , dar rezultatele sant aceleasi , nu vede DVD-urile.daca poate cineva sa ma ajute cu vreo idee ,o schema , sau o logica de verificare ,îl rog frumos... Link to comment
geoky Posted December 24, 2008 Author Share Posted December 24, 2008 aaaaaaaa, si inca ceva , am vazut ca unitatile optice de la acest aparat chiar daca sant acelasi model ("SF HD65") sant un pic diferite , la cea originala nu avea montat un integrat "k_XB9" ,dar la celelalte este montat,ma gandesc ca s-ar putea sa fie un impediment acest lucru...dv ce spuneti ? Link to comment
geoky Posted December 25, 2008 Author Share Posted December 25, 2008 Buna ziua ! am primit azi (de piese) ca si cel mai sus mentionat (Philips) , un dvd "Maxwell" model DVD5108 , si am constatat ca are aceeasi unitate optica "SF HD65".Am inlocuit-o , si culmea la aparatul asta se comporta invers decat la Philips :citeste f bine DVD-urile , dar nu vede CD-urile...cred ca singura concluzie la care ma duce aceste situatii , este ca nu se mai merita reparate...trebuiesc aruncate direct la tomberon Link to comment
bobo Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 am si eu la reparat un dvd identic dar are unitate laser KHM-313AAA.costa 51Ron+15Ron transport.de unde ati luat unitatea si la ce pret?sigur este SF HD65?viewtopic.php?f=17&t=34808incercati sa micsorati putin rezistenta la semireglabilul pt cd(cel cu rezistenta mai mica)poate reuseste sa citeasca si cd-uri. Link to comment
geoky Posted December 25, 2008 Author Share Posted December 25, 2008 sigur este SF HD65 , unitatea am luat-o de la un magazin de elctronice de la noi ,care mi se pare mie ca a comandat-o de la adelaida si m-a costat 37 lei...imi este cam teama sa umblu la rezistentele de focus ale laserului... Link to comment
bobo Posted December 25, 2008 Share Posted December 25, 2008 nu are de ce sa-ti fie teama.eu asa am mai marit durata de viata a unor unitati laser.intai noteaza valoarea rezistentelor semireglabile in acest moment dupa care poti sa reduci putin valoarea la semireglabilul cu rez mai mica(pina in 1200 ohmi),o poti reduce pina in 400ohmi.daca nu are rezultate nu ai ce sa-i mai faci sub aceasta valoare.rezistenta la semireglabilul pt dvd (cea de ordinul kohmi-lor) o lasi asa.succes si merita sa incerci. Link to comment
geoky Posted December 25, 2008 Author Share Posted December 25, 2008 am incercat ,insa fara nici-un rezultat ma gandesc ,ca defectiunea s-ar putea sa fie in alta parte ,sau unitatea optica sa fie de proasta calitate...o sa incerc sa mai cumpar o unitate,sa vedem cu ea face la fel...?oricum ,multumesc pentru bunavointa , "bobo" ... Link to comment
Recommended Posts