Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema drivere Creative SB Live!


SirRoger

Recommended Posts

Salut,Am o placa de sunet mai veche de la Creative, SB Live! pe 16 biti si am o problema la instalareadriverilor. Problema a aparut de cand win XP si-a luat update-ul SP3 de pe site-ul microsoft.La pornirea PC-ului windows-ul isi instaleaza el niste drivere pt. placa de sunet. Degeaba dau eu setup la pachetul de drivere de la Creative...Se instaleaza numai mixerul si alte componente aditionale.Dar acestea nu functioneaza cu driverii din windows. Sunet am , dar cum am spus, nu pot folosi facilitatile oferite de programele aditionale de la Creative. Zice ca nu sunt instalate driverele in PC..... :speriat Dati-mi o idee, va rog. Am innebunit... :nebunrau: Multumesc..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

De fapt trebuie sa dezinstalezi driverele curente( care zici ca au venit cu SP3 desi ma indoiesc): ControlPane>System>Hardware>DeviceMAnager>Sound video....> cu click dreapta dezinstalezi driverele corescunzatoare sunetului. Dupa asta dai setup la pachetu de drivere de la CREATIVE. Iti recomand sa faci rost (de pe creative.com) de ultimul pachet de drivere disponibile .Pentru ca softul placii sa functioneze tb ca versiunea softului sa corespunda cu versiunea drivere-lor.Asta este cauza pt care nu iti functioneaza acum.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc. Asa o sa fac. Sper sa mearga....Am verificat. Driverele pe care le am sunt cele mai noi.Problema MARE este ca windows-ul se grabeste sa instaleze driverele lui.Nu imi apare acea fereastra in care apare mesajul ca sist. de operare a gasit un device nou....Pur si simplu , langa ceas, apare ( la pornirea PC-ului) ,,Found new hardware" si instaleaza driverele din windows...Poate ma ajuta cineva sa dezactivez instalarea driverelor din windows.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Ca sa dezinstalezi driverele manual este destul de migalos dar se face cam asa:ControlPane>System>Hardware>DeviceMAnager>Sound video....> cu click dreapta iti arata fisierele folosite ca drivere . Notezi numele tuturor fisierelor folosite si le stergi manual din \windows Vezi imaginile alaturate :

Link to comment
Share on other sites

Pt. junior

Multumesc pt. info.

Intre timp am reinstalat sistemul de operare si acum merge.

Si acum windowsul si-a instalat driverele lui dar cand am dat setup la

driverele de la Creative, acestea s-au instalat corect in locul celor din windows.

De ce nu s-au instalat si inainte......greu de spus.

Oricum, ma bucur ca acum merge cum trebuie. :da

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines