Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kashtan(reconditionare?)

geordy

Recommended Posts

Sunt curios daca pot afla totul despre un mag kashtan(cel negru- e mai nou cred). Prin totul ma refer la posibilitatea de a reconditiona, nu e distrus ci pur si simplu se aude zgomotul de fond si una din boxe se aude ori prea incet ori deloc sau daca modific valoare de la treble paraie una din boxe. Daca ma puteti ajuta(sa imi spuneti daca trebuiesc inlocuite condensatoarele/rezistentele samd). Multumesc anticipat

• Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• geordy

22

• zal

7

• miron1947

6

• gabiTV

1

Top Posters In This Topic

Incepe prin a inlocui toti condensatorii electrolitici!Cei rusesti se uscau foarte repede ! :da

Trebuie sa recunosc ca nu stiu absolut nimic despre mag, nici nu l-am deschis si problema e ca nu stiu cu ce trebuie sa inlocuiesc(presupun ca nu merge orice condensator care il pot cumpara)

oricum astept orice sfat si nu va faceti griji ca invat f repede; am nev de un pic de indrumare; in max o saptamana o sa stiu tot ce am nev numai sa existe binevoitori... :aplauze

prima data trebuie sa ai cunostintele de baza-alimentare,amplificare,preamplificare.desfal curatal de praf [ceva oil pe acolo] potentiometri cap de redare etc.Daca totusi crezi ca inveti repede nu-ti bate capu cu asa ceva,tata-l tau sau bunicu sa saturat de el si pe piata nu o sa-l cumpere nimeni.Daca totusi nu te razgandesti am sa-ti trmit chema bafta.

Totusi nu doresc sa ma las balta... imi doresc sa raman cu kashtanu' ca sistem audio :freaza: . Ma bucur ca ai spus ca trebuie sa cunosc niste chestiuni de baza (macar am cu ce incepe in a invata cum functioneaza) si deci astept cu nerabdare schema electronica. Precizez inca o data ca am versiunea neagra a kashtanului cu vu metre cu ace. Si cand ai timp te rog sa imi scrii cum vine inca o data amplificarea, pre-amplificarea.. si alte detalii :aplauze .

A si mai am o intrebare, care ar fi problema legata de paraitul care se aude atunci cand este un pic de mai mult bass, de fapt cand este bass pur si simplu ca il scosesem de la paraiala care o avea ...

Cred ca voi pune noi potentiometre dar si condensatori electrolitici; dar va rog numai sa imi spuneti ce trebuie sa cumpar ca nu stiu sa citesc in rusa valorile de pe ele. Raman recunoscator .Ps: cred ca voi inlocui absolut toate potentiometrele :nas: ca nu imi dau seama care ar fi problemele la fiecare..

Pu?ometrii po?i s?-i la?i în pace, nu ai s? g?se?ti al?ii mai buni ?i la gabaritul lor. Începi prin a schimba condensatorii din alimentare, cei de 2000uF/50V îi po?i pune de 4700uF/50V, aten?ie c? ai 2 de 2000uF izola?i de ?asiu care sînt pe ie?irile amplifurilor, ??tia po?i s?-i pui de 2200uF/50V, dup? ce îi sortezi cu curent de fug? cit mai mic. Ceilal?i electrolitici de pe pl?ci (sînt cei în c?ma?? de aluminiu), unde vezi 2uF = 2,2uF, unde ai 5uF = 4,7uF, 10uF desigur c? tot 10uF, 50uF = 47uF... etc, la 50V minim.

Asa, dupa ce m-am gandit o vreme, mi-am luat inima in dinti si am desfacut minunea. Iar dupa lupte seculare am reusit sa il desfac si am descoperit urmatoarele.Acuma problema este urmatoarea, de prin care parti inlocuiesc condensatorii? Puteti sa dowlodati si in paint sa incercuiti modulele sau partile la care trebuie sa ma concentrez. Si daca se poate sa mai imi ziceti care si cum ce face :freaza: . Incep sa ma prind cum functioneaza si recunosc ca nu e asa de greu...imi trebuie doar un pic de ghidare..

Vai de capu meu :cry: ... mi-am dat seama haraiala de unde venea... era difuzorul descentrat si plus peste asta am realizat daca misc mai brusc magul incepe sa mearga unul din vu-metre si la un moment dat se auzea perfect echilibrat... ce e de facut? sa fie vre-un contact prost facut? :cry:

Normal c? sînt contacte proaste.În prima poz? ai un preu de înregistrare - redare ?i placa cu oscilatorul de ?tergere ?i premagnetizare. În a doua poz? ai amplificatoarele ?i condensatorii de ie?ire. A treia poz? e preul lips? din prima poz?.

Condensatorii de iesire is tot electrolicii care trebuiesc schimbati cu aia de 2200uF/50V? Mai sunt vreo 3 - 2 grupati si unul izolat, aia trebuiesc inlocuiti cu cei de 4700uF/50V?