Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orion P29FST5PIP


belowsky

Recommended Posts

Va salut!! In urma unor repetate intreruperi de curent Orion-ul cu sasiu PT90 A are rastrul redus pe verticala iar OSD-ul nu mai apare. de asemeni, din telecomanda nu functioneaza decit On-Off.Am schimbat memoria si STV2248H ,defectul a ramas.Rog ajutor ,ce poate cauza asta?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Guest visitor8585

Sunt nou pe acest forum si cu experienta in depanare tv redusa.Am un orion de 4 ani P29FST5PIP FTTF 2PT90PIP placa 02TA058N .S-a defetat in fata mea in timpul functionarii.Am gasit repede condensatorul 100u/400v din primarul sursei cu un terminal desfacut si 3 diode din punte defecte.Am mai citit pe aici despre problemele frecvente de sursa si am mai inlocuit preventiv in afara de piesele defecte amintite, celalalt electrolitic din circuitul primar al sursei, CP09=22uF [legat la pin 14 IP01].Am separat intrarea trafului de nodul care contine condensatorul gasit defect si am legat un bec de 60w.Siguranta nu s-a ars la pornire si becul s-a aprins.Crezand ca nu mai sunt piese defecte am refacut legatura si l-am pornit. Siguranta s-a ars.Am trecut in circuitul secundar sa caut si am inlocuit preventiv condensatorii de pe linia de 115V CP18 [47uF; la mine in montaj 100uF, CD08=22uF [legat la B+] CP16,24,26. [astea le-am avut acasa achizitionate de curand deci sigure]Am separat B+ la traful de inalte si am legat iarasi becul.Siguranta s-a ars.Ce imi sugerati ? Ce as mai putea verifica/inlocui in continuare ca sa-l repun in functiune?Va multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi.

Link to comment
Share on other sites

Guest visitor8585

Am uitat sa spun: dupa ce s-a ars siguranta si inainte de a incerca becul pe B+ am reverificat la rece diodele redresoare desfacute din montaj. Erau bune. Dar mai caut in primar sa vad ce pot si ce mai gasesc asa, verificand la rece.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Guest visitor8585

mai caut in primar sa vad ce pot si ce mai gasesc asa, verificand la rece.

Se pare ca mai trebuie sa caut. Am mai gasit in circuitul primarului -DP07 [redresare pe IP01] in conductie directa are 250 ohm. masurata la rece. E o dioda nemarcata din sticla, asemanatoare celor cu contact punctiform si ma gandesc ca daca e Schottky poate e buna. Sa fie buna?Sunt derutat de asemenea deoarece in schema de pt90 pe care o am acolo apare DP07=1n4148, insa am mai gasit niste diode strapate [DP 80-81] si nu sunt sigur daca pot face inlocuirea.
Link to comment
Share on other sites

Tranzistorul comutator nu este strapuns? Eu cred ca ai sursa "varza" la ce ai acolo. Da afara TZ comutator si integratul, masoara TOATE componentele din primar (cele clasice cu un capat scos afara), masoara diodele din secundar sa nu fie in scurt, verifica vizual sa nu ai electrolitici umflati, inlocuiesti piesele defecte, pui integrat nou, TZ comutator nou si abia pe urma pornesti sursa cu bec ca sarcina pe bara de B+ (in SECUNDAR).Daca vrei sa protejezi TZ comutator (in caz ca sursa inca are probleme) pui ALT bec in locul sigurantei iar acest bec daca totul este in ordine NU se va aprinde. Daca acest bec se aprinde sursa este defecta. Nu uita sa scoti conectorul bobinelor de demagnetizare daca pui bec in locul sigurantei din primar. Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Guest visitor8585

Ai cam nimerit-o cu tranzistorul. E in scurt. Am inlocuit si integratul dar nu indraznesc inca sa-l pornesc pana nu mai caut si in circuitul secundarului. Poate ai dreptate si cu restul.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines