Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Audio la filme


Bogdan

Recommended Posts

Nu stiu din ce cauza, cand ma uit la filme, efectele speciale si muzica de fundal se aud prea tare in comparatie cu vocea actorilor. Daca imi setez volumul astfel incat sa se auda vocea la un volum normal, cand apar ceva efecte speciale, o explozie, un avion, etc, se aude atat de tare ca imi trezeste vecinii care stau la 2 etaje deasupra si sub mine. :speriat Trebuie sa stau langa butonul de volum tot timpul...Folosesc configuratia stereo a placii de sunet. Filmele de pe dc. Palyere: Bsplayer sau Mplayer. Sunt filmele prost codate sau am nevoie de ceva codecuri speciale...? Voua vi se intampla?

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am patit ceva asemanator la filme cu sunet AC3, uitasem placa de sunet pe 5.1 iar boxele erau stereo.Cand filmul are sunet 5.1 vocile actorilor sunt de obicei pe boxa din centru fata, dialogurile aproape ca nu se aud in celelalte boxe. In schimb efectele si sunetele ambientale sunt pe celellate boxe. Asa se explica de ce la volum normal nu se aud vocile.Un utilitar care iti spune cu ce codec-uri trebuie redat filmul si daca le ai instalate sau nu este GSpot. E gratuit.

Link to comment

Am instalat K-Lite Mega Codec Pack 1.03.

 

Are Ac3 dar degeaba ma joc cu mixerul ala ca nu se simte nici o diferenta, nici la gainul ala pe voce nici la eq. Dar e ciudat faptul ca atunci cand fac o modificare prin meniul AC3 nu se activeaza butonul de "Apply"

Posted Image

 

Posted Image

 

G-spot-ul imi spune ca am codece destule atat pentru video cat si pentru audio...

Link to comment

GSpot il folosesti ca sa afli ce codecuri foloseste respectivul fisier media.In cazul tau ori fisierul media nu e ac3 ori mai ai instalat un codec/filtru ce are prioriate fata de AC3 Filter.E recomandat sa nu instalezi pachete de codecuri. De cele mai multe ori apar conflicte.Pentru partea video poti folosi xvid(permite si rularea DivX) iar pentru audio ac3Filter si LameACM. ffdshow permite rularea majoritatii formatelor media.

Link to comment

In cazul tau ori fisierul media nu e ac3 ori mai ai instalat un codec/filtru ce are prioriate fata de AC3 Filter.

Poi daca e bifata optiunea "Prefer Ac3 filter" inseamna ca este folosit acest codec chiar daca mai am si altele instalate, nu?Am incercat la cateva filme, dar nu au nici un efect setarile care le schimb la Ac3...
Link to comment

Hmm..nu apare ac3 la nici un film. Doar astea 3 codece apar cam la orice film pe care-l am: Audio Format: Code: 0x0055 Name: WAVE_FORMAT_MPEGLAYER3 (MP3) Vendor: ISO/MPEGThe following codecs all claim to be capable of processing this format:--> {Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 Codec (advanced)}--> {LAME MP3 Codec v0.9.0 - 3.96 (stable)}--> {MPEG Layer-3 Decoder} DirectShow was also able to find a codec to render it - the sound for this media clip should work fine. See the DirectShow Render details for more info.

Link to comment

Hm... deci e sunet stereo... nu prea ai ce-i face. Doar sa te joci din EQ eventual un pic de normalizare.jetAudio are optiunea DRC(Dynamic Range Control) care face ce vrei tu insa e activa doar la varianta platita a programului nu si la cea free. Pentru normalizare... playerul VLC are inclusa normalizarea sunetului iar filtrul audio/video ffdshow se descurca si el cu normalizarea sonora.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines