Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montaj sistem de alarma DSC


Guest ramian

Recommended Posts

Salutare ! Am un sistem de alarma model DSC Power 832 pe care l`am demontat de la un spatiu dezafectat si vreau sa`l montez acasa la mine , deoarece locuiesc la parter si am dat gratiile jos odata cu izolarea termica a apartamentului. Numai ca nu am o schema de montaj , si nush cum si unde se leaga cele patru fire ale fiecarui senzor , respectiv alte patru la panoul de comanda. Va multumesc foarte mult !

Link to comment
Share on other sites

Multumesc foarte mult ! Un singul aspect nu am lamurit in totalitate si anume : Cum leg " detectoarele de intrusi " ? In mai toate manualele arata modele wirelles , iar eu am clasice cu 6 borne si anume : doua borne Alarm , una 12v,una OV , si inca doua Tamper. Ce reprezinta fiecare si unde se leaga ? stiu ca un fir merge la un com si altul la una din zone , dar care sunt acestea si ce fac cu restul ? (12v probabil ca merge la aux+ ?)

Link to comment
Share on other sites

am incercat sa iti explic pe PM (acum am vazut mesajul de aici ) pai 0V (e minusul/GND/COM) si 12V(+12V) le legi la centrala unde ai 12V. alarm se inseriaza (cu sau fara rezistenta) cu tamperul (contact de sabotaj al firului sau al senzorului) si se duc in centrala la COM si una din zonele Z.depinde ce contact ai pe senzor la Alarm (in mod normal trebuie sa sie NC - normal inchia si la tamper acelasi lucru) . exista mai multe moduri de legare ! vezi la ultima pagina a manualului !!! partea mai dificila e pogramarea centralei !

Link to comment
Share on other sites

12V(asta e plus) si 0V (aste e minus) se duc la 12Volti din centrala (pinii AUX -/+). vezi schema !tamper il legi doar daca exista posibilitate d etaiere a firului de la senzor la centrala .bornele alarm le legi in centrala la Z (zona x) si la COM tamper daca il legi il poti pune in serie cu alarm.

Link to comment
Share on other sites

Limpede ca buna ziua , cand este explicat ca la babe ! Multumesc ! Imi imaginam eu cum e cu 12v , 0v, si alarm`ul dar tamp`ul ma sucea de cap . Sper sa ma descurc cat de cat cu programatul , explica binishor in manual. Va tin la curent ! (continuu desigur ...)

Link to comment
Share on other sites

Se pare ca montajul e gata ! Acum e atunci : programarea ! Din cate am citit m`as descurca daca ash avea un manual in romana , caci engleza o bajbai eu dar nu e de ajuns. Credeti ca gasesc pe undeva instructiuni in romana ?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines