Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparare socket 775


Logicon

Recommended Posts

Am reusit sa indoi o lamela de la socket (incercand sa-l curat de ceva pasta termo-conductoare ce picase pe el) si dupa incercari repetate de a o indrepta, aceasta s-a rupt (doar partea superioara, cea care face contactul cu procesorul) si normal ca acum nu mai pot folosi placa.Cum mai pot folosi placa de baza?

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

pune aici o poza cat mai clara cu zona respectiva, pentru ca nu inteleg cum ai reusit sa rupi lamela aia care era oarecum elastica.am intalit aceasta problema dar nu era chiar asa grav, cineva a incercat sa curete pasta si a reusit sa agate o lamela cu maneca, am indreptat lamela cu mare grija si chiar daca nu mai arata ca celalalte tot mai facea contatct cu procul si pana la urma sistemul a pornit :da nu imi asum raspundera pentru urmatoarea afirmatie !verifica cat mai atent daca este posibil ca lamela sa faca scurt cu altceva si daca totul o ok pune procul si dai alimentare e mult prea dificil sa lipesti ceva pe lamela aia ! (sau incerca sa mai tragi putin de ea dar fara sa o distrugi mai rau)

Link to comment

Cu poza e cam greu, ca acum folosesc un calc. imprumutat si n-am usb pe el.Lucrurile s-au intamplat cam tot asa, am scapat niste pasta, am incercat sa o curat si am indoit lamela, iar calc-ul nu mai pornea. Am tot incercat sa o indoi la loc, reusit de doua ori (din peste zece incercari), dar cand puneam si radiatorul (coolerul) se ducea contactul si calc-ul nu mai pornea. Iar la ultima incercare de indreptare, s-a rupt partea superioara, aceea ca o gheara, care calca pe contactul de pe procesor.

Link to comment
Guest tranzistor21

ce procesor pui pe placa de baza?Dupa cautarile mele se pare ca la procesoarel de soket 775 nu mai exista Data Sheet -uri detaliate.O parte din lamelele de pe soket 775 se repeta (in general cei de alimentare sunt si 10 la numar poate chiar mai multi)deci ar putea merge si cu o lamela lipsa,dar fiindca detaliile despre procesoale socket 775 nu se gasesc nu stiu ce sperante ai sa il faci sa mearga.Sper ca ai intales ce vreau sa zic.

Link to comment

Procesorul e E6600 (core 2 duo). Nu este vorba de lamele dublate pt ca nu mai pot porni calculatorul, am reusit de doua ori, dar cand puneam si coolerul se strica contactul si... pauza.Am evidentiat pe o poza de socket lamela in cauza (stanga-sus a patratului interior).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines