Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pt2323/DIP=SMD?.probleme cu un 5.1!


bradius

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

merge si fara probleme,il lipesti cu firept teste,eu am folosit un smd prins cu picoare de rezistente in locul unui dipeventual ar fi indicat sa-l si lipesti cu ceva,cel mai bine cu lipici cald,ca se poate da la o parte uosr in caz d nevoiehttp://i34.tinypic.com/33mtr93.jpg

multumesc f.mult ,am inteles deci ca-s compatibili pin la pin.smd-ul ii mult mai ieftin.o sa-l pun negresit!!il lipesc pe un soclu de aceeasi marime!
Link spre comentariu

bafta la lipituri! sa postezi si rezultatul :da

chestia asta am facut-o la un sistem 5.1 care se manifesta f.ciudat .mege cit merge apoi nu mai executa nici o comanda ,volumul se modifica cind vrea sau deloc ,uneori nu mai scoate nimic,canalele se-ncurca.culmea ,afiseajul lucreaza in regula .am banuit de la inceput microcontrolarul w541e202,dar nu-l gasesc!pt. ca am gasit ieftin ,am schimbat totusi pt2322(procesor audio),pt2323(selector audio,smd),dar nimic,se manifesta la fel.ce-as putea sa mai fac?
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Salut forumisti.Am primit de la cineva un sistem 5.1 Medion MD4890.Se pare ca dintr-o defectiune la priza multipla mi-a ajuns faza pe contactul de pamant.Prisa de perete nu avea pamantar, Faza "s-a scurs" pe pamantarul de la computer care e carcasa, care e si masa audio. Asa a ajuns in sistemul audio unde s-a prajit un traseu (masa) de pe intrarea cu mufele (atat). Am refacut traseul intrerupt cu un fir.Insa nu se mai aude nimic. Comenzile functioneaza (asa arata ledurile si afisajul). La examinarea vizuala nu apare nimic ars sau afumat.Fasait si brum de retea (in subw) se aude, semn ca amplificarea e ok. (3 buc TDA7269 si un LM1876T)Intrarea e prin PT2323 (2 intrari stereo si una cu 6 canale), apoi trece prin HEF4053BP (swich audio logic) si apoi trece prin PT2322 (procesor audio).Mai departe nu am cercetat unde merge semnalul. (nu am gasit o schema la sistemul asta)Am facut un bypass la PT2323 intrarile fata L si R cu iesirile lor dar nu am inca semnal in boxele de pe canalele respective.Cum as putea gasi piesa care a clacat?Are cineva vre-o idee?Multumesc anticipat.

post-22043-139829350836_thumb.jpg

post-22043-139829350855_thumb.jpg

post-22043-139829350874_thumb.jpg

Link spre comentariu

... am revenit cu detalii.

Am eliminat bypass-ul si am introdus semnal audio pe L si R intrarea de 6 canale.

Semnalul audio ajunge pana la PT2322. La iesirile lui nu este semnal audio, dar am tensiune 3,5V adica 1/2 din tensiunea de alimentare. E normal?

Am observat ca intre intrarile audio 1 si 2 ale lui PT2323 pe fiecare canal (L1 cu L2 respectiv R1 cu R2) am rezistenta f mica (13 ohmi). Intrarile 3 si 4 sunt nefolosite iar rezistenta intre ele e de ~350kohmi. Pare ca nici comutarea intre sursele audio nu functioneaza normal. A ramas blocat pe intrarea cu 6 canale.

Cred ca le voi schimba pe amandoua PT-uri.

Am auzit ca nu functioneaza direct ci ar trebui programate.

Ce ziceti?

Link spre comentariu

N-are nimeni idee prieteni?Am vrut sa comand PT2323 si 2322 la un magazin si mi-au spus ca nu am ce face cu ele pt ca vin neprogramate...N-are rost sa arunc un sistem audio pt ca switchul audio si procesorul de semnal nu mai functioneaza.Ultima solutie e sa fac bypass peste ele si controlul volumului va fi din calculator.Cei care ati mai schimbat asa ceva, ce parere aveti?

Link spre comentariu

Cele doua circuite sunt specializate! cum le-ai putea programa? poate microcontrolerul cale le comanda sa vina neprogramat daca este din gama pic16f****** sau atmel sau orice alt microcontroler! alea se programeaza nu circuitele specializate! poate ma insel dar nu cred!toate cele bune si sarbatori fericiteAlinEX

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Salut. A trecut ceva timp. Am inlocuit cele 2 circuite si a functionat totul normal din prima incercare.Le-am dezlipit pe cele defecte cu flux de aer cald. Amplificatoarele nu au fost afectate deloc. Circuitele au costat 17,5+9,5 lei. Le-am comandat la un magazin de electronice in Sibiu si in cateva zile au sosit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări