Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

incalzitor bosch cu catalizator


Guest stc

Recommended Posts

am un incalzitor cu gaz (de la butelie) BOSCH cu catalizator cumparat de la METRO.functioneaza foarte bine, dar nu-l pot folosi deoarece face un miros insuportabil de gaz(nu sint pierderi de gaz ci doar mirosul substantei de atentionare care se amesteca cu gazul din butelie)are cineva idee care ar putea fi cauza si cum poate fi remediata problema?firma care asigura in zona mea garantia si service-ul (nemaidovedita AMIO ELECTRONICS--parca asa ii cheama),are niste angajati total pe dinafara cu meseria.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

(nu sint pierderi de gaz ci doar mirosul substantei de atentionare care se amesteca cu gazul din butelie)

unde e continuta sustanta asta de atentionare? te referi la mercaptanul care se amesteca cu butan si propan in buteliile de gas?gasul din butelie e de calitate?
Link to comment
Share on other sites

ai sesizat bine despre mercaptan este vorba.cit despre calitatea gazului din butelie doar producatorul (petrom) poate sa spuna cit este de calitate.

Link to comment
Share on other sites

iti recomand sa incerci cu o alta butelie.uneori gazul din butelii contine impuritati, care dau un miros neplacut prin ardere.daca totusi problema persista si dupa ce ai schimbat butelia, inseamna ca ai mici scapari de gaz undeva. ia un burete si un sapun/gel de dus, fa niste spuma si acopera imbinarile instalatiei sa vezi daca face bule undeva.

Link to comment
Share on other sites

problema e constanta la orice butelie (am folosit vreo 20 pina acum), toate de PETROM .din pacate nu am o butelie de la alt furnizor sa fac si o astfel de incercare.

Link to comment
Share on other sites

dragilor, sobita n-are scapari de gaze si nici nu necesita cos pentru evacuarea gazelor. e o scula moderna, cu catalizator si detector de gaze, dar probabil "englezul" BOSCH nu se impaca cu PETROMUL si vrea ceva reglaje.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines