Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut o schema...


Guest tmdmitza

Recommended Posts

Guest tmdmitza

Caut o schema de ceva timp pe net si nu o gasesc nicicum si anume un releu de timp sau ceva de genul acesta,pe care vreau sa il pun sa imi porneasca un ventilator la ora 8 dimineata si sa mi-l opreasca la ora 6 seara,si v-as ruga pe voi sa imi sariti in ajutor.stiu k se poate face un simplu intrerupator la acel ventilator dar nu sunt tot timpul la acasa sa il pornesc si sa il opresc...va multumesc.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest tmdmitza

m-am gandit si la varianta asta dar priza cu timer numai o functie imi face si aceea de a imi opri acel ventilator dar nu si de a imi da drumu la el...sau stii tu o varianta de altfel de priza care sa mi-l si porneasca?

Link to comment

Prizele cu timmer pornesc/opresc alimentarea dispozitivelor de mai multe ori pe zi, la ce ore vrei tu. Sunt 2 tipuri: mecanice si digitale, ti le recomand pe cele din urma, fiind mult mai facile.

 

PS: eu controlez lumina la acvariu cu o priza digitala, si am programe in functie de ziua saptamanii :nas:

 

Un exemplu de priza programabila digitala:

 

Posted Image

Link to comment
  • 3 months later...

salutare oameni dragi, as dori si eu o schema electronica pt automatizarea unui iluminat stradal, acum el functioneaza clasic pe un heblu, pe care in fiecare zi trebuie sa il inchida/deschida cineva, la , un alt post de transformare am vazut ceva facut cu un ceas, dar si acela trebuie din cand in cand reglat, eu as opta pt unul facut cu o fotorezistenta ceva ,care sa lucreze in functie de intensitatea luminii naturale, si care sa comande printr-un mic releu ,un contactor de putere, respectiv iluminatul. ce spuneti?! ma ajutati cu ceva idei? va multumesc!!!!

Link to comment
Guest galga

Salutare Ce-ti trebuie tie se numeste "Luxomat" si se gaseste la magaxinele de profil (electrice) sau la firmele de comercializare aparatura electrica industriala cum ar fi Practiker,Dedeman,etc(sper sa nu fie considerata reclama)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines