Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

E27 Vs E14


iuli09
 Share

Recommended Posts

hmm...nu vreau nici ness nici ceai ,doar niste raspunsuri...daca nu cer prea mult. Raspunsul de mai sus nu mi se pare cel corect deoarece nu dulia e cea care da masura lejeritatii cu care un bec poate fi montat ci globul care indiferent ca vorbim de E 14 sau E 27 e partea mai mare a unui bec. Astept si alte raspunsuri ...si am zis raspunsuri nu ironii de doi bani ;)

Link to comment
Share on other sites

E40 e la iluminatul stradal, ?antiere, CFR, hale industriale, unele l?mpi de putere simple, etc. Actualmente se folosesc numai becuri cu vapori de Hg, dar pe vremuri erau numai becuri cu filament (avea taic?-miu un bec de 200W ''Steaua Român?'' ?i un adaptor E27-E40).''E'' vine de la Edison, el fiind cel cu inventarea becului ?i a fasungului acestuia... :nas:

Link to comment
Share on other sites

se poate extinde subiectul: eu am zis E27 si E14 pentru ca sunt mai comune dar se pot adauga in discutie si E40 si de ce nu si E7 ...Cred ca daca ne lamurim in legatura cu doua dintre ele explicatia o sa fie valabila pentru toate celelalte . Eu nu cred ca e ceva care tine de dimensiunile becurilor . Legat de un post de mai de sus "in anumite chestii nu incape un bec d-ala lumanare de 40w cu dulie E27 de ceramica,insa o E14 merge"eu nu stiu nicio lampa (si am vazut destule) in care sa nu incapa un bec din cauza duliei; daca nu incape e din cauza globului. Unde intra un bec (indiferent de felul becului) cu E14 intra si echivalentul sau cu E27 ,evident daca se schimba dulia in lampa respectiva.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines