Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

aparat contra sobolanilor


eugenchis

Recommended Posts

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest FiveseveN

O pisica robotica eventual. Scapa de iluziile despre aparate anti-rozatoare, tantari, gaini, unicorni si spiridusi si du-te la deratizare sau cumpara-ti tu otrava.

Link to comment
  • Administratori

va salut am un loc de parcare unde circula foarte multi sobolani si am avut surpriza sa-mi roada firele dela masina ,as dori daca ma poate ajuta cineva cu o schema de aparat care sa ma ajute sa-i pot alunga . va multumesc mult.

Stai in hotvon ? Numai acolo era plin de sobolani si negrii icon_hang
Link to comment

un generator de ultrasunete cu un 555 ,un amplificator de putere pe un tweter piezo la o ferecv. de aproz 23KHzin diminetile de vara (acum uarna nu se mai aude), cand mergeam la munca, treceam pe langa un bloc unde se auzeau niste sunete ff inalte (nu stiu cum de le percepeam dar erau tare enervante - noroc ca nu locuiam in zona ) si in cateva saptamani au disparut toti cainii care isi faceau veachul pe acolo .

Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest balauru

Am avut aceeasi problema cu fire roase de sobolani din instalatia electrica a masinii cu ceva ani in urma, locuiesc la circa 100 m de o piata agroalimentara, asa ca e clar de unde veneau. Am gasit sub capota motorului amenajat un culcus in toata regula, pe o carpa tinuta acolo ca sa ma mai sterg pe maini dupa ce suflam in jiclorul de ralanti (era Dacia 1310 pe carburator). Avea animalul inclusiv stoc de supravietuire, ceva cotoare de mere si cateva nuci, e clar ca se baga acolo seara, dupa ce veneam acasa, era deja toamna spre iarna si era frig noaptea, dar la motor inca mai exista ceva caldura.Solutia: evident, refacerea conexiunilor roase (din fericire au fost roase doar cele de la lampile semnalizatoare din fata) si "grau" din cel roz, special pentru otravit rozatoare, presarat prin tot compartimentul motor. Rezultatul s-a vazut imediat iar "graul" roz a mai ramas pe acolo inca vreo 3 ani pana am vandut masina, nu au reaparut rozatoarele.In concluzie, se pare ca exista si probleme la care rezolvarea "traditionala" este mult mai simpla decat cautarea unor metode electronice.Incearca!Respecte,balauru'

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines