Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nokia N73 "phone start-up failed."


Recommended Posts

Am luat un nokia n73 de pe ebay, si la pornire afiseaza "phone start-up failed. contact the retailer".Am cautat pe web si pare sa fie o problema comuna, solutia recomandata consta intr-un "hard-reset" din taste.Am incercat, dar nu merge. Aveti voi vreo idee? Ms.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

nu prea am experienta cu telefoane pe symbian, am lucrat mult in schimb cu wince. si la astea din urma mi-era chiar usor sa schimb firmware-ul, versiunea de bootloader si altele. ce mi se pare curios la acest n73 e ca booteaza, sistemul de operare se incarca, ba chiar apare si screen saverul cu ceas. deci ruleaza corect.dar e mesajul asta cu "start-up failed" care nu dispare, si e on-top window, nu pot scapa de el.ma gandeam ca ar trebui sa pot sa-i schimb firmware-ul printr-un cablu de sync usb. l-as duce si la service dar ma tem ca ma tin mult. si in plus cum ziceam, pare sa ruleze, poate solutia e simpla.

Link to comment

mersi de raspuns, se pare ca ne apropiem :)am incercat acest hardreset de mai multe ori , ba chiar am tinut tastele apasate mai mult timp dupa pornire.din pacate mesajul a ramas. uneori apare un flickering si sub mesaj se poate vedea putin din interfata (simbolul de semnal stanga sus). tre sa fie o cale.alte idei?ps: uite ce mi-a raspuns un tip din uk:"It's caused by a damaged certificate area in the phone's permanent memory. You have to use a flash tool like JAF for example to read the ASK file from the phone, then send this off to Nokia for an RPL file containing a new certificate. I have read on some forums that some people have had success by downgrading the firmware then upgrading again, but I've not tried this approach myself. Hope this helps ... "

Link to comment

Nu merge resetarea din taste la modelul acesta ptr ca e bb5. Numai la WD2 merge chestia. Tot de ce ai nevoie tu ca sa-l poti repara este de o interfata ca J.A.F. , MT-box, unde il rezolvi fara probleme. Rescrisul rpl-ului se face in ultima faza daca nu merge dintr-o formatare a drive-ului telefonului cu ajutorul interfetei sau resoftare si rescriere "pm".La service nu ai cum sa dai mai mult de 50 ron. Eu le fac pe loc chestiile de genul asta, acum nush cum se descurca altii :limb:

Link to comment
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines