Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Canon A460 defect


MishuL

Recommended Posts

Dragii mei, sambata la targul Gaudeamus mi s-a stricat pozariciul. Desi a avut o viatza destul de grea, s-a stricat fara a-l fi scapat pe jos in acea perioada etc. Ce se intampla: pozele sunt albicioase, parca ar fi fffff multa lumina iar imaginea salvata pe calculator e brazdata pe orizontala de nishte... liniutze sa le zic. La salvarea cu rezolutzie mai mica, alea nu se mai vad, dar oricum calitatea pozei e proasta. Daca fac cu blitzul, iese cat de cat mai bine.Ce poate avea? Se mai poate face? Sau... altul? :sparge:Precizez ca def a aparut brusc, fara a face poza spre soare, sudura etc si fara a-l fi scapat atunci pe jos.

Link to comment
  • Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Revin cu amanunte.Filmarea pare sa fie buna. De asemenea, imaginea pe ecranul aparatului este corecta, de-abia dupa ce fac poza, ce se salveaza este nashpa, la fel si dupa salvarea pe calculator.Poate fi cumva de la cartela? Am reformatat-o si tot asa...O sa incerc dupa-masa cu cartela mica pe care am primit-o odata cu aparatul.

Link to comment
  • 1 year later...

Acelasi lucru l-am patit si eu la un A430 , de garantie nu incape vorba, a iesit de mult.Insa am gasit defectul....se pare ca este de la o pamblica ( "ribonul" ) care face legatura intre partea electronica si diafragma este intrerupta ..sau este intrerupta la zoom "0" iar la zoom mai mare de 2x totul merge ok.... Din pacate acea pablica nu se gaseste de cumparat, iar un obiectiv nou montat in service nu isi merita banii :( Salutari

Link to comment

Pai obiectivul e 200 lei, cu montat, tot. Cred ca o sa investesc. De ce? Pai Nikon-ul asta de acum se c*ieshte la greu- multe poze le-am ratat pana sa se hotarasca el sa pozeze- pe cand Canon-ul era muult mai rapid :da Am mai adunat cateva aparate cu obiectivul stricat mecanic (ecran, ccd ok). O sa le public cand ma intorc in RO.

Link to comment
  • 2 months later...

defectul e tipic , dupa cum a spus si wolf , se rupe banda de legatura de la electromagnetii care comanda diafragma si obturatorul din obiectiv, ambele sunt pe ultimul inel din obiectiv si acea banda flexeaza la fiecare deschidere/inchidere a obiectivului. daca banda se rupe nu mai actioneaza lamelele de la obturator sau diafragma si aparatul nu poate limita cantitatea de lumina ce intra spre senzor.

Link to comment

Pai nu "pozeaza" bine nici in semiobscuritate/bezna :jytuiyu Cred ca o sa ii schimb totusi obiectivul- este un aparat foarte "sprinten", spre deosebire de Nikon care se gandeeeeshte... se gandeeeshte... shi intre timp gagica trece/intra in apa/ishi pune slipul shi/sau sutienul etc :limb:Canonul saracul era "Shoot on sight" :da

Link to comment

Pai obiectivul e 200 lei, cu montat, tot. Cred ca o sa investesc. De ce? Pai Nikon-ul asta de acum se c*ieshte la greu- multe poze le-am ratat pana sa se hotarasca el sa pozeze- pe cand Canon-ul era muult mai rapid :da Am mai adunat cateva aparate cu obiectivul stricat mecanic (ecran, ccd ok). O sa le public cand ma intorc in RO.

Despre ce modele de Nikon/Canon este vorba (referitor la viteza)?
Link to comment

Nikon Coolpix.... cat o fi, tre' sa vad acasa, de f'o 7 MP, luat cam acu' un an jumate cu 300 lei parca, au fost niste promotzii.Si nevesti-mii i-am luat identic si la fel face, si uneori am pus si baterii de marca. Oricum mie imi tre' sa mearga cu acumulatori, ca n-o sa stau sa decartez mereu pe baterii de marca.

Link to comment
  • 6 months later...
Guest doru2304

Am și eu un Canon PowerShot A460 care după exact 3 ani de la achiziție a cedat nervos. Se pare că declanșatorul și diafragma au înțepenit. În consecință poze ies dezastru: supraexpuse sau cu linii de zici că are preferințe pentru linii impare.Filmarea este impecabilă, ca în prima zi.L-am desfăcut complet. Am reușit să-l remontez fără probleme la loc. Am fotografiat și filmat întregul proces cu noul aparat Canon A490.Acum vă rog să mă ajutați cu un răspuns la o întrebare:- a găsit cineva până acum o astfel de pamblică la vânzare?PS1. a trebuit să reduc dimensiunea pozelor pentru a le putea atașa aici....PS2. Am găsit un site la Chinezi dar se pot comanda doar câte 50 de bucăți...

Link to comment
  • 5 weeks later...

Buna!Si aparatul meu are aceeasi problema si am zis ca pana il voi repara, sa-mi cumpar altul nou. Asa am si facut, dar ma gandesc ca poate ar fi timpul sa incerc, chiar cumparand cantitatea minima de care vorbesti. M-ai putea ajuta cu un link sau o informatie suplimentara sa nu o iau de la zero cu cautatul? M-ar tenta sa incerc desi n-am nici o idee despre pret sau daca mai merita efortul.Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns. O sa caut si eu, poate am noroc. PS. Am gasit un site cu cantitatea minima de 10 bucati, o sa vad de pret... Se gaseste usor cu "Lens Shutter Flexible Cable"Spor la treaba!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines