Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiectare filtru RC


Guest alinpion

Recommended Posts

Guest alinpion

Daca inseriez doua filtre trece jos de ordinul 1 obtin un filtru trece jos de ordinul 2?Daca nu cum obtin un filtru RC trece jos de ordinu 2 si altul de ordinul 3?

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Daca inseriez doua filtre trece jos de ordinul 1 [,] obtin un filtru trece jos de ordinul 2?

Da, dar trebuie sa fii mai specific, ce fel de filtre RC? Pasive sau active? Daca-s pasive, ai atenuare mare. Daca sunt active, sunt mai usor de cascadat. In ambele cazuri, frecventa de taiere are o procedura destul de alambicata de calcul. Prin cascadarea a doua filtre pasive RC de ordinul 1, cu frecventa de taiere f1, nu se obtine un filtru de ordinul 2 cu aceeasi frecventra de taiere. Cu atat mai putin in cazul in care cascadezi 3 filtre RC pasive.

Daca nu [,] cum obtin un filtru RC trece jos de ordinu 2 si altul de ordinul 3?

Exista programe care iti calculeaza valorile componentelor in fct. de frecventa de taiere dorita. Baga pe Gogu "active filter design" si o sa vina cu o gramada de linkuri.Cirip
Link to comment

De acord cu cirip, la filtrele pasive se modifica constantele de timp din cauza incarcarii pe care o prezinta urmatorul "etaj". De asemenea la astfel de filtre trebuie avut grija ce sarcina le pui. Ai mai putea sa incerci filtru L-C care este de ord II si la care se calculeaza usor frecv. de taiere. Acum depinde la ce vrei sa folosesti filtrele respective, dar daca vrei performanta, cele active sunt de preferat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines