Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfaturi pt. realizarea unui amp cu mosfeti 100w/8ohmi


Recommended Posts

salutare cu respect membrilor cestui forum. electronico mea este la inceput, cu doua kituri de amp2x10wacum 5ani 2x25 pe integrat anu trecut,si vreau ceva mai mare pe trz. cutind pe acest forum am ales ceva simplu si cit de cit ieftin . am sa atasej si schema dupa care am sa lucrez pt ca am nevoie de lamuriri ,indrumari fiind primu amp cu trz. irfp240 si irfp9240. nu am gasit mje340 si mje350 ii pot inlocui cu bd139 si bd140? trafu e clasic 2x28 caa aprox 300w. circuitul il fac pe placuta de test cu gaurele ca nu ma pricep lacablaje de corodat sau asa ceva, sper ca am postat bine daca nu scuze , astept raspunsul vostru si va multumesc anticipat!!!

http://users.swing.be/edwinpaij/ampli_mosfet_simple.htm

Link to comment
  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca ai trafo de 2x28Vca, redresat vei avea +/-40Vcc maxim si poti sa pui si BD139-140, numai sa nu schimbi ulterior trafo cu altul cu tensiuni mai mari. Si fa a doua schema ca e mai buna, generatorul ala de cc din diferential conteaza la stabilitate si distorsiuni.

Link to comment

Salutare.Am facut eu varianta cu superdioda si functioneaza ok, o sa atasez si schema dupa care am facut(singura diferenta ar fi ca cel pe care l-am facut eu nu avea generatorul acela de curent de la intrare insa nu cred ca ar fi o problema adaugarea acestui circuit),la sugestia lui EMYRULZ am adaugat niste decuplari la alimentarea finalilor si acel groun-lift la intrare, eu sunt f multumit de el asa ca puteti incerca sa-l faceti, e destul de simplu si ieftin de realizat insa este satisfacator.

Link to comment

Raspunsul anterior era pt zal (scuze de incurcare)multumesc de raspunsuri. Eu m-am inspirat din tr-un post mai vechi a lui marian cand a facut el amp-ul. Am sa fac schema 2 cu tot cu superdioda. O sa-i dau bataie ca il vreau pana de craciun. O sa revin cu ceva foto. Mersi si realizari satisfacatoare!!!!

Link to comment

Mariam am o rugaminte:poti sa comprimi cablajul sa incapa pe 70x90 ca nu ma pricep la prog de cablaje.Ce trz. aipus in superdioda ca pe schema e bc546 care are capsula fara gaura?Acum am sa folosesc traful pe care il am dar pe viitor o sa cumpar unul corespunzator.Saptamana sata cumpar si restul de piese si ma apuc de lucru.Mersi si salutari!!!

Link to comment

Tranzistorul din superdioda am pus BD139, cat despre cablaj, am sa ma apuc sa fac alta varianta la acel cablaj desi din cate stiu a mai facut cineva o varianta de cablaj mai comprimata la aceasta schema(daca nu ma insel acea varianta are si generatorul de curent continuu din diferential adaugat).Bafta. Mari@n :da

Link to comment

Varianta comprimata la cablajul meu fara generatorul de cc din diferential (o varianta cu acest generator deja exista pe forum) :[attachment=1]Amplif Mosfet-Dispunere piese#2.pdf[/attachment][attachment=0]Amplif Mosfet-Cablaj#2.pdf[/attachment]Bafta, la orice varianta alegi. Mari@n. :da

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines