Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfaturi pt. realizarea unui amp cu mosfeti 100w/8ohmi


ctindex

Recommended Posts

salutare cu respect membrilor cestui forum. electronico mea este la inceput, cu doua kituri de amp2x10wacum 5ani 2x25 pe integrat anu trecut,si vreau ceva mai mare pe trz. cutind pe acest forum am ales ceva simplu si cit de cit ieftin . am sa atasej si schema dupa care am sa lucrez pt ca am nevoie de lamuriri ,indrumari fiind primu amp cu trz. irfp240 si irfp9240. nu am gasit mje340 si mje350 ii pot inlocui cu bd139 si bd140? trafu e clasic 2x28 caa aprox 300w. circuitul il fac pe placuta de test cu gaurele ca nu ma pricep lacablaje de corodat sau asa ceva, sper ca am postat bine daca nu scuze , astept raspunsul vostru si va multumesc anticipat!!!

http://users.swing.be/edwinpaij/ampli_mosfet_simple.htm

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Daca ai trafo de 2x28Vca, redresat vei avea +/-40Vcc maxim si poti sa pui si BD139-140, numai sa nu schimbi ulterior trafo cu altul cu tensiuni mai mari. Si fa a doua schema ca e mai buna, generatorul ala de cc din diferential conteaza la stabilitate si distorsiuni.

Link to comment
Share on other sites

Salutare.Am facut eu varianta cu superdioda si functioneaza ok, o sa atasez si schema dupa care am facut(singura diferenta ar fi ca cel pe care l-am facut eu nu avea generatorul acela de curent de la intrare insa nu cred ca ar fi o problema adaugarea acestui circuit),la sugestia lui EMYRULZ am adaugat niste decuplari la alimentarea finalilor si acel groun-lift la intrare, eu sunt f multumit de el asa ca puteti incerca sa-l faceti, e destul de simplu si ieftin de realizat insa este satisfacator.

Link to comment
Share on other sites

Raspunsul anterior era pt zal (scuze de incurcare)multumesc de raspunsuri. Eu m-am inspirat din tr-un post mai vechi a lui marian cand a facut el amp-ul. Am sa fac schema 2 cu tot cu superdioda. O sa-i dau bataie ca il vreau pana de craciun. O sa revin cu ceva foto. Mersi si realizari satisfacatoare!!!!

Link to comment
Share on other sites

Mariam am o rugaminte:poti sa comprimi cablajul sa incapa pe 70x90 ca nu ma pricep la prog de cablaje.Ce trz. aipus in superdioda ca pe schema e bc546 care are capsula fara gaura?Acum am sa folosesc traful pe care il am dar pe viitor o sa cumpar unul corespunzator.Saptamana sata cumpar si restul de piese si ma apuc de lucru.Mersi si salutari!!!

Link to comment
Share on other sites

Mersi Marian,se potriveste pe placutele mele.am sa incerc sa implementez acel generator in schema ta, dar o fac pe hartiecu creionul dupa care am sa-o atasej si va rog sa-mi spuneti daca e bine sa ma apuc de ea. :da Realizari cu satisfactii!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines