Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare despre un subwofer


Recommended Posts

Guest pamihai

am un subwofer activ facut cu tda7294. la filtru are un tl072 si un tl074 din fabrica. Am incercat sa-i schimb tl074 cu un opa4227 dar cand il pornesc si il opresc se aude un pacanit puternic in boxa, pacanit care nu il are cu tl074. in rest merge f. bine. care este treaba cu pacanitul ca doar opa4227 este cu mult mai bun decat tl074?

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

subiectul se muta.....pocanitul ala care zici tu, il au ff multe amp-uri...tu ziceai ca pana nu ai schimat tl-ul ala nu se auzea pocanit-ul ala..????eu am avut tot asa ceva un filtru ceva in genu ala, si tot cu 7294(care mie nu mi se pare un amp pt un sub, da oricum...) si cand dadeam drumu atunci se auzea un poc mare , adica atunci cand ii dadeam drumu, nu se auzea tot timpul, da cand il stingeam,,da....si pana la urma am vazut ca era ori de la intrerupator, ori de la condensatori care se incarcu prea repede...am pus o rezistenta, micuta ce-i drept, in serie cu condensatorii si am pus un mic condensator creamic pe intrerupatorul de retea, si nu se mai auzea...(sau nu se mai auzea asa tare,nu mai stiu..oricum am corectat ai ain bine...)

Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines