Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

scadere tensiune la sursa TV


InoX
 Share

Recommended Posts

Folosesc niste alimentatoare in comutatie pentru telealimentare in retea dar problema e ca sunt slabe si mi se ard continuu. Am cumparat o sursa tv "sursa de alimentare in comutatie, pentru tv - 110, (90?145), 5, 16, 25V."

Din pacate scoate doar intre 150v-170v pe iesirea de de 90?145. Are un semireglabil de 2.1k din care se regleaza. Alimentatorul este acesta http://www.tehnoelectric.ro/component/p ... Itemid,34/

Imi trebuie o tensiune intre 105-110v si nu stiu ce sa ii fac.

Aveti idee ce putere are sursa?

Link to comment
Share on other sites

Folosesc niste alimentatoare in comutatie pentru telealimentare in retea dar problema e ca sunt slabe si mi se ard continuu. Am cumparat o sursa tv "sursa de alimentare in comutatie, pentru tv - 110, (90?145), 5, 16, 25V."Din pacate scoate doar intre 150v-170v pe iesirea de de 90?145. Are un semireglabil de 2.1k din care se regleaza. Alimentatorul este acesta http://www.tehnoelectric.ro/component/p ... Itemid,34/Imi trebuie o tensiune intre 105-110v si nu stiu ce sa ii fac.Aveti idee ce putere are sursa?

sursa aia e una din cele ai chinezesti lucruri posibile, deci e ordinara. exista trafouri de putere (convertoare 220-->110V) care sunt mult mai bune de cat chinezaria aia . se poate sa ii mai reduci din frecventa (vezi scheme de surse cu frecventa variabila cu tranzistor) nu cred ca are rost sa te chinui cu chestia aia si masoara tensiune pe un bec de 50-100W 220V
Link to comment
Share on other sites

cam 80w are sursa aia.schimba electroliticii cu unii de calitate la105grade daca vrei sa mai aiba viata sursa aia,inlocuieste rezistentele de putere cu unele de putere adevarata si mai jongleaza cu semireglabilul ala .parca are si o rezistenta inseriata cu el. De ce nu iei o sursa adevarata dintr-un color mai vechi care este dimensionata corespunzator si are si protectie.

Link to comment
Share on other sites

nu ma mai ocup de electronica de vreo 10 ani si oricum nu prea le aveam eu cu tembelizoarele. Nu am de unde sa o iau. Daca cineva vrea sa faca o fapta buna sa imi vanda o sursa de 105-110v si cat mai multi watti sa imi dea un PM.Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Am primit alta sursa, de data asta cu BU208A si cu un radiator mai mic decat precedenta. De data asta are 110v exact cat am nevoie. Am pus un bec de 150w si consuma 0.43A adica 47.3W. Momentan nu am un consumator mai mare. Aveti idee ce amperaj poate furniza BU208A? M-am uitat in specificatii si vad numai peste 4A...nu prea ma pricep. In legatura cu caldura degajata nu va fi o problema deoarece am montat sursa intr-o carcasa de sursa de calculator cu ventilatorul conectat la 16v, deci se invarte foarte repede. Nici o sansa sa se incinga. Aceste surse au protectie la suprasarcina sau scurtcircuit?Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines