Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

comanda stricata la sg3525


Guest ioonut
 Share

Recommended Posts

am facut un montaj cu sg3525 si dak masor cu osciloscopu intre iesirea a si masa sau iesirea b si masa totul e ok dar dak masor cu osciloscopul intre A si B imi da ceva de genul asta print_00.png la prima vedere ce credeti ca are?

Link to comment
Share on other sites

da sunt in gol facute dar oricum cand pun o sarcina cum ar fi 20 spire de la un traf , in loc de dreptunghi apare un cioc( chiar dak pun n serie cu el o rezistenta si un condensator ).E bine dak consuma in sarcina respectiva 200mA la 12 V ?Osciloscopul e un Agilent cu 4 canale ..500mhz :da

Link to comment
Share on other sites

Ai avut noroc ca nu ai bulit SG-ul. Gandeste-te ce "vede" iesirea aia cand legi masa osciloscopului.Ca sa masori "tensiunea intre A si B", adica diferenta dintre A si B in termeni mai academici :limb: , pui o sonda pe A si una pe B si setezi osciloscopul sa masoare diferenta dintre semnale. Masa oscilo tre sa fie la masa montajului.

Link to comment
Share on other sites

aha :-) pai norocul se datoreaza faptului ca e versiunea sg-ului cu protectie :d asa deci ... bun atunci continui sa alimentez un traf pentru a comanda mosii in afara de condensatorul serie si rezistenta serie cu infasurarea mai e ceva de stiut?atik fac un circuit : iesire A condensator bobina rezistenta iesire B nu?

Link to comment
Share on other sites

aha :-) pai norocul se datoreaza faptului ca e versiunea sg-ului cu protectie

Nu! Pur si simplu s-a brodit. "e cu protectie" e o afirmatie prea vaga. Protectie la ce? In ce conditii? Baga-l direct in priza si nu mai e cu protectie.

in afara de condensatorul serie si rezistenta serie cu infasurarea mai e ceva de stiut?

Multe! Foarte multe! Dar poate ai noroc si de data asta. :) De exemplu, ce inductanta are primarul trafului de atac? Ce impedanta se reflecta in primar dinspre moshi? Cat e constanta de timp RL? Permite sustinerea curentului pe perioada maxima de conductie sau se blegeste si o sa ai doar niste ciocuri in secundar? Condensatorul de ce il pui? Cat e curentul maxim pe care il cere traful? E in stare SGul sa-l dea? ... bla bla.Cirip
Link to comment
Share on other sites

Cat e constanta de timp RL? Permite sustinerea curentului pe perioada maxima de conductie sau se blegeste si o sa ai doar niste ciocuri in secundar?asta m-ar interesaca restul le stiu :limb:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines