Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

televizorul " ELEN "


Recommended Posts

Salutare! Poate cineva sa ma ajute cu o schema, sau cu un sfat pt un televizor " ELEN ", 14". Cumparat nou, acest tv s-a incapatinat sa functioneze, mai precis nu vrea sa pornesca nici de la telecomanda, nici de la butoanele de pe panou, cu toate ca ledul de prezenta tensiune sta aprins.

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

am fost cu acel TV la diversi "meseriasi" si toti mi-au zis ca nu pot sa-l repare ( !?), asa ca nu-mi mai ramine decit sa bag pistolul de lipit in el ,fie ce-o fi. Procesorul este de tipul TDA11106PS/N2/3, poate are cineva vreo schema electrica. Multumesc!

Link to comment

am fost cu acel TV la diversi "meseriasi" si toti mi-au zis ca nu pot sa-l repare ( !?), asa ca nu-mi mai ramine decit sa bag pistolul de lipit in el, :smt044 fie ce-o fi. Procesorul este de tipul TDA11106PS/N2/3, poate are cineva vreo schema electrica. Multumesc!

Hai sa te vedem la treaba !
Link to comment

Am verificat tensiunea de 3,3v si este corecta, am verificat si H driver ( la rece ) si pare a fi in regula,lipsesc cu desavirsire tensinile de 8V si cele de +14V, -14V, ma gindesc ca procesorul din cauza asta nu ar porni (!?) si inca un lucru, tensiunea de +180 V are de fapt valoare de 110V.

Link to comment

Normal ca nu ai +14 V si -14 V (pentru cadre) si +180V pentru etajul video,din moment ce etajul final de linii nu functioneaza.(pune osciloscopul pe Hout din UOC;poate fi si eepromul defect etc.)E greu sa-l faci mai ales ca nu ai experienta mai deloc.

Link to comment
  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines