Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa video laptop HP defecta?


Recommended Posts

Am un prieten care are un laptop hp , cred ca i s-a ars placa video. Intai i-au aparut artefacte vizuale iar apoi ecranul se lumineaza foarte putin cand booteaza dar nu afiseaza nimic. Stiti daca se poate repara sau un service prin Constanta ?

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca ai conectat un monitor extern trebuie sa apesi concomitent Fn+ F4 cred la hp (in orice caz tasta Fx) care are semnul display.In cazul in care pe monitor extern ai imagine atunci suspecte sant : Invertorul sau lampa ccfl (mai rar) . Se intampla uneori ca de la acel contact plasat sub display care are proprietatea de a inchide imaginea si trece laptopul in St by,in momentul in care inchizi capacul cu aparatul in functiune, sa mai faca asa ceva, caz in care ar trebui sa apesi pe acel buton cu ceva de cateva ori si sa vezi daca e vreo schimbare.Asta in conditiile in care zici ca totusi booteaza porneste windows-ul are sunet? acel "Start Windows" ?,pentru ca altfel povestea e lunga si complicata, RAM, Procesor , Placa de baza.

Link to comment
  • 1 year later...

imi poti spune exact ce piese..tot la fel face si al meu mi-a facut figuri acum se deschide dar monitorul se lumineaza foarte putin..astept un raspuns mc mult

Link to comment

Salut. Problema la HP-uri este placa video , care da este incorporata pe placa de baza ,dar poate fi atat un chipset dedicat , cat si unul integrat in NorthBridge. Din ce spui tu ar trebui sa se poata rezolva doar cu un reflow,insa mie mi se pare exagerat pretul cerut de cei din service din Constanta.La mine o astfel de operatie e max. 50 euro.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines