Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

impedanta 8ohmi


Guest ge[]rge18

Recommended Posts

Guest ge[]rge18

sal!!!am boxe de 150w rms pe 8 ohmi si vreau sa le am pe 4 ohmi, cum fac???leg cumva o rezistenta ?? daca da, ce fel???astept raspunsul vostru!!!

Link to comment
  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Kimnotyze

Sa presupunem ca folosesti un amplificator care scoate 100W/4ohmi rms. Daca pui cele doua boxe de 8 in paralel o sa obtii 4 ohmi dar o intre 50W pe fiecare boxa. Impendanta boxelor nu ai cum s-o modifici, poti doar sa modifici impendanta pe care o "vede" amplificatorul, iar daca pui un rezistor de mare putere la 8 ohmi in paralel cu boxa, amplificatorul o sa vada 4ohmi dar o sa fie cum am spus mai sus, puterea o sa se imparta intre rezistor si boxa. In plus, rezistorul trebuie sa fie de mare putere (peste 50W pt. exemplul dat de mine).Dar de ce vrei sa modifici impendanta? Un amplificator proiectat pt. 4 ohmi v-a functiona (teoretic) la jumatate din puterea lui pe 8 ohmi.

Link to comment
Guest Kimnotyze

Pai la un amp de 100W pe 8 ohmi, daca pune doua boxe in paralel amplificatorul o sa scoata 200W, dar in fiecare boxa o sa intre doar 100W din cauza ca sunt in paralel.

Link to comment

Pai la un amp de 100W pe 8 ohmi, daca pune doua boxe in paralel amplificatorul o sa scoata 200W, dar in fiecare boxa o sa intre doar 100W din cauza ca sunt in paralel.

pai da....da probabil ca el are un amp de 100W/4 ohmi, si pe boxele lui scoate numa 50/8, si cred ca se gandea sa faca cumva sa scoata mai mult adica sa scoata din amp 100W,cat poate el..probabil ca se gandea ca se aude mai atre, sau ceva.....sau ceva de genul asta...asa cred....oricum sa vedem ce mai zice....
Link to comment
Guest Kimnotyze

Se pare ca am ajuns sa presupunem ce gandea omul pt. ca tot noi sa dam solutiile la problemele presupuse de noi ca le-ar avea :d ge[]rge18 mai da-ne detalii, te rog!

Link to comment
Guest ge[]rge18

chestia cu pusu in paralel stiu ca injumatateste ohmii dar ce ma deranjeaza este faptul ca am luat o teapa cat mine de mare....am cumparat de pe un site nu ii zic numele un ampl de 2x40 pe 4 ohmiinaite aveam o statie romeasca scria pe ea 2x15 w putin modificata si am vandut-o ca prostu`........:( scotea mult mai tare bassul decat asta pe care am cumparat-o acum. chestia este ca acest ampl este si de masina si cred ca ma avantajeaza acest lucru.si daca am boxele astea de 8 ohmi ma geandeam ca ii pun niste rezistente sau io stiu!!?..... incat sa imi jumatateasa ohmii in plus vreau sa imi miste mult mai mult membrana.... leam pus in paralel si nu prea mare este diferenta in plus contorsioneaza mult mai mult... evident....ce sfat imi dati????

Link to comment
Guest ge[]rge18

sau...........................1) leg un tweeter de dif mare pana la intrare in filtru ( in paralel)2) leg acelasi tweeter de dif dar dupa filtru pe firul de bass.(in paralel) spuneti voi va rog un mod perfect incat sa nu leg cele 2 dif mari pe acelai fir iesti din amplificator.....va multumesc!!!!

Link to comment

nu prea ai cum.... :( daca amp-ul ala nu are iesirea direct in punte, adica unu din firele cele 2 de la boxe sunt pe masa (poti verifica asta ff simplu cu un obmetru, daca e continuitate intre un fir de la iesire si unu de la iesirea cealalta, ai vreo 4 incercari de facut, fiecare fir de la iesire, cu fiecare, si daca una din alea 4 exista contiunitate actunci NU e in punte iesirea)daca NU e in punte deja amp-ul atunci ai putea sa pui un inversor pe un canal, si sa fie innersata iesirea respectiva, si sa legi amp-ul ala in punte...-> scoate MONO 80W/8 ohmi... si pui cele 2 dif-uri in paralel..si gata...altceva nu poti sa faci....dar nici ce am scris eu nu prea cred ca e valabil, ca deja iesirea s-ar putea sa fie in punte..mai ales daca e de masina....

Link to comment

sau...........................

1) leg un tweeter de dif mare pana la intrare in filtru ( in paralel)

2) leg acelasi tweeter de dif dar dupa filtru pe firul de bass.(in paralel)

spuneti voi va rog un mod perfect incat sa nu leg cele 2 dif mari pe acelai fir iesti din amplificator.....

va multumesc!!!!

daca legi un tw la intrare la filtru, sau la iesire, pe firul de bas, nu realizezi nimic...numa ARZI tw....

 

asa..ca NNUUUU lega asa un tw, ca-l arzii...

 

cum ziceam..nu prea ai ce face.....

Link to comment
Guest ge[]rge18

da dar daca zici ca este in punte legat cum fac sa imi debiteze o putere de 80 w mono??fii mai explicit te rog...fa chiar o schita!!!!!!!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines