Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce face flama cand bagi in priza?


Guest cosmin_x2

Recommended Posts

Guest cosmin_x2

Cine poate sa imi dea si mie raspuns? Cand bag calculatorul in priza face o mica flama. Amluat un prlungitor cu intrerupator si la fel face cand apas intrerupatorul. Nu am sursa la el. Se poate cum va sa nu aiba pamantare? :sparge:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply
Guest cosmin_x2

Chiar daca are sau nu impamintare, cind il bagi in priza se incarca condensatorii sursei si asa apare scinteia respectiva, asa si la tv sau alta scula electronica cu sursa in comutatie.

Merci. Afecteaza cu ceva chestia asta? Ma refer la altele care sunt in priza.
Link to comment
Share on other sites

nu afecteaza, ea suge mai mult curent atunci.....nu e nici o problema , vezi o filatie la bec daca te uiti atent, apoi revine la normal si totul e ok ;)Fizica, mama ei de fizica, eu am facut numai pana in cls a10-a si acolo cu un idiot, eram eu primul de pe acolo, dar recunosc k nu am habar, lui ii placea de mine ca il intrebam toate panaramile si ma bagam in seama la ora lui, mai bine zis il bagam in seama si spargeam monotonia adica scrisul pe tabla 2 ore apoi un test !

Link to comment
Share on other sites

De retinut ca totusi e bine sa folosim intrerupatorul aparatului respectiv, ptr ca e conceput sa inchida si sa se deschida cu flama minima. Asa, manual, cu stecherul in priza poti sa faci alta paguba: sa se intinda un arc intre faza si nul, mai ales daca ai o priza veche si afumata, si sa-ti sara sigurantele. E bine sa ai o instalatie corect facuta in casa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

eu pateam asa de la impamantare ca nu aveam...aq ,ca am, nu mai am prbl :dbune prizele alea dl asiatici, cu 3 capete, dintre care impamantarea lunga sa intre prima :Dcat despre cat de mult consuma un pc...am instalat 26 pc'uri intr'un lab...toata electrica noua, porneam sigurantele, ele sareau->"electricianu" lasat masca...aia da "flama"

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines