Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

i-mi sare cd-ul


Recommended Posts

Deci detin un radio cd care i-mi cam face probleme.Are momente cand merge bine si momente cand sare discul si face remixuri de unu singur.De desfacut am mai desfacut jucarii din astea dar nu stiu cam ce trebuie sa curat pe acolo.. Lupa de la laser nu este murdara.Deci unde ma sfatuiti sa bag surubelnita?

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

radio-cd_ul este http://www.sony.ro/product/ica-cd-tuners/cdx-f7500. Ce pot sa spun despre el e ca merge ca dracu. Daca merge bine, il inchid si il repornesc am toate sansele sa faca figuri. Are momente cand i-mi scoate cd-ul afara, trebuie sa ma joc cu el pana al primeste.Figurile nu le face tot timpul, numai atunci cand ti-e lumea mai draga. Sigur nu se comporta asa de la gropile din romania pt ca nu e nici o diferenta daca masina e stationata sau in miscare.I-am curatat lupa si mecanismul, l-am uns cu vaselina siliconica pt mecanisme fine dar problemele persista. Sincer sa fiu nu mai stiu ce sa-i fac :tryre

Link to comment

La CDX-F7500 are laser KSS1000E.Deci cel mai probabil este slabit si varianta ar fi sa-l inlocuiesti,problema e ca are pretul undeva la 250 ron.Se poate sa fie motorasul care invarte discul defect, avand consum mai mare,suprasolicita driverul care-ti comanda totodata si ansamblul laser.Dupa ce introduci discul in mecanism incearca sa-l ajuti sa se invarta in sensul acelor de ceasornic;daca reuseste sa-ti citeasca discul inseamna ca motorasul e defect.In cele mai multe cazuri la defectul descris laserul e de vina dar se intampla (mai rar) sa fie si din cauza motorasului.

Link to comment

Cd-ul se invarte fara probleme. Incep sa cred ca problema e de la laser.Ce ma surprinde e faptul ca cd-ul il citeste foarte repede , canta o melodie iar la a doua incep remixurile.Daca il inchid si il repornesc exista sansa ca cd-ul sa mearga inapoi normal.Acum e din nou pe masa de operatie si o sa vad ce reusesc sa fac cu el, cred ca cel mai probabil sa-i folosesc functia aux sau radio :rade:

Link to comment

Curata ghidajele pe care circula mecanismul laser si poti sa pui o picatura mica de ulei fin de ceasornicarie sau mecanisme fine.Curata si lentila cu un betisor de urechi cu vata, muiata putin in spirt, cu miscari circulare, fara sa fortezi.De asemenea uita-te daca agata vreo panglica pe dedesubt.

Link to comment

Incearca sa refaci lipiturile pe driver(circuitul integrat care-ti comanda motoarele si laserul).Este posibil sa ai contacte imperfecte la careva dintre pini.Poate ca unul din motorase sa consume mai mult si sa suprasolicite integratul driver nereusind sa-ti comande laserul i-ti incep remixurile.Verifica daca fulia de pe motorul care invarte discul ,nu a coborat prea jos sa frece in mecanism, crescand consumul la motorul respectiv.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines