Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce model de incinta...?


Guest catalinVL

Recommended Posts

Guest catalinVL

salut... sunt nou pe aici... mai bine zis incepator.Am cumparat de curand o boxa "made in China" si as vrea sa ii fac o incinta,dar nu stiu ce incinta i se potriveste.Nu am multe date despre difuzor.Tot ce stiu despre el este:model QM-102210" (250mm) Hi-Fi wooferFrequency Response : 45Hz-4500HzSound Pressure Level ; 90dB 1W/1mMaximum Power Handling Capacity : 600W4 ohms2 bobineare un magnet mare,dublu, si membrana groasa...nuprea ma pricep io la asa ceva .Sper ca am dat ceva date pentru a ma ajuta la alegerea incintei...poze nu stiu sa pun...Mai am o problema...eu am un sistem 4+1...si am legat boxa in locul boxei sistemului...pentru ca acela se defectase...Atunci cand leg firele la o bobina,se aude bine,dar atunci cand le leg la amdoua se aude un pocanit,nu e continuu,doar atunci cand dau mai tare...sa fie de la statie?...astept un raspuns va rog!...Multumesc!

Link to comment
  • Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

cand ai legat ambele bobine nu cumva ai legat una din ele invers?

leaga bobinele impreuna si masoara sa vezi daca nu au o impedanta prea mica...

s-ar putea sa trebuiasca sa le legi in serieplusul uneia cu minusul celeilalte... sunt colorate diferit +rosu(de obicei) si -negru(de obicei)

din ce ziceai tu mai sus incinta pentru el ar fi un subwoofer(parerea mea) gasesti tone de scheme pe net

http://aprozar.hyperphp.com/index.php?&direction=0&order=&directory=Proiecte%20de%20boxe/Home%20hi-fi

postat si de Vasile

Link to comment
Guest catalinVL

ms de raspuns niku_dj.Am crezut ca nu o sa-mi raspunda nimeni,firele le-am legat bine(cred) o sa pun niste poze cu difuzorul(sper ca o sa le pun bine),o poza o sa fie cu legarea firelor la bobine,daca am gresit sa imi spuneti.Firele le-am pus rosu la rosu,negru la negru.

Link to comment

daca ai pus rosu la rosu si negru la negru le-ai legat in paralel.Nu ca ar fi ceva gresit,dar e f posbil ca amplificatorul sa nu mearga stabil pe 2 ohmi.Incearca sa le legi in serie,tragi un fir intre un rosu de la o bob si un negru de la cealalata si la ce ramane legi amplificatorulNici tu nu ai specificat ce imp are pe fiecare bob,eu am presupus ca 2 de 4 ohmi

Link to comment
Guest catalinVL

CBI am facut cum ai zis tu,se aude mai incet cand le leg cum ai zis.Cred ca este de la amplificator,merci de raspuns.Mai am o intrebare,ce incinta i se potriveste dupa datele date de mine?bass reflex sau de compresie?As vrea sa-l pun in masina,atunci cand o sa-mi iau carnetu,dar pana atunci o sa-l folosesc in casa.

Link to comment

dupa cum spunea si CBI si din cate stiu eu difurile alea au doua bobine de 4 ohmi cel mai bine ar fi sa le tii legate in serie chiar daca se aude mai incet(nu risti sa iti arzi amplifu).la capitolul incinta, la asemenea difuzor se foloseste o incinta bass reflex (pentru woofer parerea mea) iti faci un woofer auto si pana cand il pui in masina il asculti in camera... iti zic eu ca se aude bine... am un prieten care a facut asa.... o sa incerc sa postez si ceva scheme....

Link to comment
Guest catalinVL

ms de rapuns niku_dj.Sper ca o sa-mi iasa bine,o sa va tin la curent cu lucrarile la incinta.Mai am de cumparat "piese",vreau sa ii pun 2 suporturi din acelea pentru legarea firelor,fiecare la cate o bobina.Zic ca este cel mai bine.Inca odata multumesc celor care m-au ajutat!Daca o sa mai am nelamuriri o sa apelez la voi.

Link to comment
Guest catalinVL

dupa ceva vreme de cautat materiale in special pal-u am reusit sa cumpar si uitati ce mi-a iesit...ce spuneti?Cum mi-a iesit?Mai am de intarit incinta,de izolat prin interior cu silicon si cu vata.Eu zic ca e cat de cat bine la cat ma pricep!O sa pun ceva poze.

Link to comment
Guest catalinVL

am terminat de izolat cu silicon,am dat prin interior si exterior.Am folosit un tub,am pus ca nebunu...se aude foarte bine,dar mi se pare ca se aude un fasait la tubu de bass...aerul nu iese rapid,deci nu se forteaza iesirea aerului,cred ca face asa ca nu am vata pusa in interior...si mai am o problema,imi iese aer pe unde am pus acele chesti pentru fire,am dat ku silicon si acolo dar tot rasufla...tubul are 22 cm lungime si 7 cm latime.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines