Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv urmarire GPS


Guest eXtenZy

Recommended Posts

Guest eXtenZy

Salutare,Sunt nou venit pe forum si relativ nou in domeniul microcontroler-lor.Am de facut pentru un proiect la scoala un dispozitiv ce ia coordonatele GPS si le trimite mai departe la un server web prin intermediul unei conexiuni GPRS, sau le stocheaza pe un card SD in cazul in care este in afara retelei GSM, pentru a le trimite pe toate in momentul restabilirii conexiunii GPRS.Cum nu am mai facut un asemenea proiect as vrea, daca se poate, sa apelez la bunavointa voastra sa ma ajutati cand am sa ajung in impas.Primul lucru cu care as vrea sa ma ajutati este modelul de PIC ce s-ar potrivi cel mai bine la nevoile mele. Din start ar trebui sa fie in format DIP, sa aibe 3 porturi si sa aibe ceva viteza sa faca fata, ceva idei :) ? Multumesc mult.

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu ai spus nimic de frecventa cu care vrei sa culegi datele de la GPS.E destul de greu sa gasesti un PIC in capsula cu DIP si sa aibe 3 porturi (banuiesc ca te refereai la 3 porturi seriale si nu la porturi in general, deoarece cele cu 40 de pini(cele mai mari in capsula DIP) au chiar mai multe porturi conventionale).

Link to comment
  • 2 months later...
Guest eXtenZy

Salutare, am reusit sa ma hotarasc la un model de PIC si anume PIC18F4550, initiam am mers pe PIC18F67J50, dar acesta era cu mult peste nevoile mele si venea in pachet TQFP ce era o problema. Am ales acest microcontroler pentru ca are viteza la CPU de pana la 48Mhz ceea ce este mai mult decat destul pentru proiecul meu, are un port SPI pentru cardul de memorie si un port UART la care pot conecta modulul GPS/GPRS Telit GM862 si mai ales pentru ca este disponibil in format PDIP 40.Am reusit sa fac schema montajului, dar asta dupa ce am vazut mai multe alte scheme si practic am luat putin de aici, putin de acolo si asa a iesit asta :[thumbnailpop]http://img403.imageshack.us/img403/4996/schematic2page1ke4.jpg[/thumbnailpop]Acum, daca nu cer prea mult, voi cei care aveti mai multa experienta in scheme electrice ati putea sa va uitati peste schema si sa imi ziceti ce parere aveti? Ca ar fi nasol sa fac montajul si cand ii dau drumul sa iasa fum :)De asemenea stiti cumva o firma din Romania care se ocupa cu facut de PCB-uri?Multumesc.

Link to comment
  • 1 month later...
Guest eXtenZy

Salut, Nu am achizitionat modulul respectiv inca deoarece sunt inca la faza de dezvoltare a dispozitivului. Cand o sa am mai multe aspecte puse la punct am sa achizitionez piesele si am sa il pun totul cap la cap.

Link to comment
  • 2 weeks later...

ce-ti mai trebuie PIC ??

uite ce scrie acolo: The GM862-GPS combines the powerful GSM engine of the GM862 with a SiRF III 20-channel high sensitivity GPS receiver. Ai totul in modul ala. Ai nevoie de doua antene (una pentru GSM si una pentru GPS) si incepi sa scrii in PYTHON Script Interpreter programul care il vrei.

Link to comment
Guest eXtenZy

@ vlad_2770: Folosesc si un PIC pentru ca doresc ca pachetele de informatie sa fie stocate si pe un card SD, in caz ca nu este semnal GSM/GPRS si pentru ca ofera posibilitati de upgrade, multi pini ramanand liberi pentru a se putea lega alte periferice.@ aghora17: Folosesc acest modul pentru ca are integrat si partea de GPS, partea de GSM si slotul pentru SIM, care ma scapa de multe batai de cap. Un alt motiv in plus pentru alegerea modulului este ca pe partea de GPS se foloseste un modul SiRF III care este foarte sensibil.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines