Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv ROYAL RC 4120 PTS


Recommended Posts

Salutare tuturor.Am un tv ROYAL Model RC 4120 PTS nu lucreaza sursa,e cu componente discrete ,nu cu integrat de comanda in baza la tz. comutator din chopper.Am masurat tensiunea pe condele electrolitic dupa puntea redresoare este 280V,la fel si in colector la tz comutator din sursa,sig de alternativ nu era arsa.Dar nu porneste sursa,s-a oprit asa odata si nu mai porneste daca aveti cumva o schema de sursa in comutatie pt acest model de Royal v-as fi recunoscator.Multumesc.

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

O sa verific cele 2 rezistente R603 SI R604 care sunt in serie cu baza tz.comutator din chopper ,schimb si cei doi electrolitici din primarul sursei si rezistenta de start o sa verific si va tin la curent daca a pornit sau nu tv-ul.Nu prea am avut timp sa studiez sursa aia.Multumesc mult pt sfaturi.

Link to comment

Am verificat cele doua rezistoare care sunt in serie cu baza tz.comutator din sursa si una din ele de 100K era intrerupta,am inlocuit-o si tv-ul a pornit,imaginea e corecta dar sunetul se aude slab dar corect ,iar reglajul de sunet functioneaza dar la vol mai mare distorioneaza si nu se aude corect.Partea de audio de putere e cu TDA1013B cu DC control Volume,sigur e defect partea de putere din TDA1013B.Multumesc pt.schema,o zi buna in continuare tuturor.

Link to comment
  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines