Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orion LCD T3237S are sunet, fara imagine


Recommended Posts

porneste, se opreste din telecomanda, are sunet, dar nu are imagine. nici macar OSD - ul.dupa doua trei sec de la pornire, apare un un fond - rastru. lampile se vad aprinse.am masurat toate tensiunile din alimentare, par bune.dati-mi va rog o sugestie, ce ar putea avea?

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca lampile se vad aprinse atunci poate e cablul (panglica) de la placa video procesoare la matrice iesita din soclu (am intalnit situatia o singura data ) sau vezi sigurantele de pe matrice Fx.. Fy.. poti avea una sau doua.In general de la siguranta arsa ai putea avea un rastru alb laptos insa la unele tipuri de display-uri poti avaea lipsa rastru.

Link to comment

Dupa ce schimbi siguranta ,nu-l porni, inainte de a verifica direct si invers rezistivitatea intre siguranta si masa.Se poate sa ai norocul sa fie doar siguranta insa nu intotdeauna.

Link to comment
  • 2 years later...

Se pare ca e un defect clasic la acest tip de LCD...La mine, initial TV-ul nu pornea. Cauza, filtrajele din secundarul chopper-ului.Dupa schimbarea "c"-urilor, la fel. Tv-ul porneste, raspunde comenzilor, prezenta sunet, dar... lipsa OSD, lipsa imagine, invertor OK, CCFL-uri aprinse."Rasfoind" forumul gasesc aceasta postare... Una din cele doua sigurante, notate F1 si F2, de pe matrice, F1, o gasesc arsa. Multumesc Koko, multumesc Elforum!Sanatate si virtute!

Link to comment
  • 7 months later...
Guest culdaraul

Salutare. Am nevoie de dump-ul pentru acest model. Link-ul vechi duce catre o pagina inexistenta.Va multumesc anticipat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines